Elkészítés:
- A kelkáposzta-főzelék elkészítéséhez egy nagyobb lábasban kevés olajon megdinszteljük az apróra vágott vörös- és fokhagymát.
- Rádobjuk az 1 cm-es csíkokra vágott kelkáposztát, lepirítjuk, majd hozzáadjuk a megtisztított, felkockázott burgonyát is.
- Fűszerezzük sóval, borssal, őrölt köménnyel, átpirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, és puhára főzzük.
- A rántáshoz olajat hevítünk, megszórjuk liszttel, pirítjuk egy kicsit. Megszórjuk a pirospaprikával, elkeverjük, adunk hozzá egy pici vizet, majd az elkészült rántást a főzelékhez csorgatjuk. Egyet forralunk még rajta.
- A kelkáposzta főzeléket kínálhatjuk fasírttal, friss kenyérrel.
Nézze meg videón, hogyan készül:
Az eredeti cikket ITT érheti el.
Borítókép: Az étel (Fotó: Mindmegette)