Kelkáposzta-főzelék, ami finomabb mint gondolná

A nagyszerű ételt kínálhatjuk fasírttal, illetve friss kenyérrel is.

null

Elkészítés:

  1. A kelkáposzta-főzelék elkészítéséhez egy nagyobb lábasban kevés olajon megdinszteljük az apróra vágott vörös- és fokhagymát.
  2. Rádobjuk az 1 cm-es csíkokra vágott kelkáposztát, lepirítjuk, majd hozzáadjuk a megtisztított, felkockázott burgonyát is.
  3. Fűszerezzük sóval, borssal, őrölt köménnyel, átpirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, és puhára főzzük.
  4. A rántáshoz olajat hevítünk, megszórjuk liszttel, pirítjuk egy kicsit. Megszórjuk a pirospaprikával, elkeverjük, adunk hozzá egy pici vizet, majd az elkészült rántást a főzelékhez csorgatjuk. Egyet forralunk még rajta.
  5. A kelkáposzta főzeléket kínálhatjuk fasírttal, friss kenyérrel.

 

Nézze meg videón, hogyan készül: 

Az eredeti cikket ITT érheti el. 

Borítókép: Az étel (Fotó: Mindmegette)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.