Ezt a kekszes-almás desszertet nem lehet nem imádni! Pillanatok alatt, egyszerűen összedobható, ráadásul isteni finom lesz a végeredmény. Ha van otthon alma, mindenképp próbálja ki – olvasható a javaslat a mindmegette.hu cikkében.
Az almás sütemények az olyan örök kedvencek közé tartoznak, amelyek az otthon melegét, a gyermekkor hangulatát idézik. A klasszikus almás pite mellett rengeteg süteményt, édességet készíthetünk ebből a szuper, olcsó és egészséges gyümölcsből - például ezzel a pofonegyszerű, sütés nélküli almás-kekszes sütivel biztosan nem lőhetsz mellé!
A KEKSZES-ALMÁS SÜTI HOZZÁVALÓI:
A sütihez:
- 1,5 kg alma
- 20 dkg cukor
- 1 ek fahéj
- 1,5 csomag vaníliás pudingpor
- 50 dkg háztartási keksz
A mázhoz:
- 5 dkg cukrozatlan kakaópor
- 8 dkg cukor
- 1 dl víz
- 5 dkg vaj
ELKÉSZÍTÉS
- A kekszes-almás süti elkészítéséhez az almát meghámozzuk, és egy nagylyukú reszelőn lereszeljük.
- Megszórjuk a cukorral és a fahéjjal, és állni hagyjuk egy ideig, hogy levet eresszen. A levét egy lábasba öntjük és felfőzzük benne a pudingport.
- Az almát egy másik edényben megpároljuk, és amikor puha, elkeverjük a pudinggal.
- A keksz felét egy 30x20 cm-es tepsi aljára helyezzük és egyenletesen eloszlatjuk rajta az almakrémet, majd befedjük a maradék keksszel.
- A kakaót a cukorral és a vízzel felforraljuk, majd a tűzről levéve hozzákeverjük a vajat.
- A sütit bevonjuk a csokimázzal és legalább 2-3 órára a hűtőbe tesszük. Utána felszeleteljük és találjuk.
Borítókép: Képernyőkép (Forrás: Youtube)