Elkészítés:
- A meghámozott vöröshagymát késes aprítóban finomra vágjuk. A fokhagymát összezúzzuk, a meghámozott sárgarépát finomra reszeljük.
- Egy magas oldalú serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat, és üvegesre pároljuk rajta a vöröshagymát. Hozzáadjuk a fokhagymát és a sárgarépát, és megsózzuk, megborsozzuk. Rászórjuk a pirospaprikát, hozzáadjuk a megmosott lencsét.
- Oregánóval, a kakukkfűvel és a bazsalikommal fűszerezzük, majd felöntjük 5 dl vízzel, és fedő alatt majdnem puhára főzzük kb. 20 perc alatt.
- Közben a spagettit forrásban lévő sós vízben a csomagoláson olvasható útmutatás szerint al dentére főzzük. Leszűrjük, és melegen tartjuk.
- A raguhoz adjuk a kétféle paradicsomot, és fedő nélkül puhára főzzük a lencsét. Utólag fűszerezzük, ha szükséges. A főtt spagettivel tálaljuk, és ízlés szerint megszórjuk reszelt parmezánnal.
Az eredeti cikket ITT érheti el.
Borítókép: Az étel (Fotó: Mindmegette)