Vöröslencse-bolognai, ami illik a húsmentes étrendbe

A főtt spagettivel tálaljuk, és ízlés szerint megszórjuk reszelt parmezánnal.

null

Elkészítés:

  1. A meghámozott vöröshagymát késes aprítóban  finomra vágjuk. A fokhagymát összezúzzuk, a meghámozott sárgarépát finomra reszeljük.
  2. Egy magas oldalú serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat, és üvegesre pároljuk rajta a vöröshagymát. Hozzáadjuk a fokhagymát és a sárgarépát, és megsózzuk, megborsozzuk. Rászórjuk a pirospaprikát, hozzáadjuk a megmosott lencsét.
  3. Oregánóval, a kakukkfűvel és a bazsalikommal fűszerezzük, majd felöntjük 5 dl vízzel, és fedő alatt  majdnem puhára főzzük kb. 20 perc alatt.
  4. Közben a spagettit forrásban lévő sós vízben a csomagoláson olvasható útmutatás szerint al dentére főzzük. Leszűrjük, és melegen tartjuk.
  5. A raguhoz adjuk a kétféle paradicsomot, és fedő nélkül puhára főzzük a lencsét. Utólag fűszerezzük, ha szükséges. A főtt spagettivel tálaljuk, és ízlés szerint megszórjuk reszelt parmezánnal.

 

Az eredeti cikket ITT érheti el. 

Borítókép: Az étel (Fotó: Mindmegette)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.