Nem csodaszerek, de természetes összetételüknél fogva kedvezően hatnak a közérzetre és a szellemi frissességre – olvasható a Mindmegette cikkében.
A téli időszakban különösen ajánlott a zöld salátafélék és leveles zöldségek fogyasztása, amelyek frissen és nyersen tele vannak könnyen emészthető proteinnel, enzimekkel, vitaminokkal és ásványi anyagokkal.
Általában véve kiváló vértisztító hatásúak, felpörgetik az agy és az immunrendszer teljesítményét, tisztítják a vesét.
A rukkola fitten tartja a memóriát
Olaszországban régóta a legnépszerűbb salátafélék közé tartozik.
Nálunk borsmustár néven a régi magyar konyha kedvelt zöldfűszere volt, az utóbbi években reformételek alkotóelemeként jött ismét divatba.
Magas folsavtartalmának köszönhetően jótékonyan hat az emlékezőképességre, a szívműködésre és a keringésre.
Diós aromája miatt sokféle salátába és tésztára, továbbá pestóba is illik.
A Pak choi véd az influenza ellen
A káposztafélék családjába tartozó pak choi (vagy bok-csoj), más néven bordás kel a kínai kel rokona. Közép-Kelet-Ázsiából származik, de nálunk is egyre több helyen kapható. Mustárolaj-tartalma révén csíraölő tulajdonságú.
Enyhén csípős íze nyersen jól érvényesül salátákban.
Wokban és főzeléknek is elkészíthető, de csak rövid ideig hőkezelje, hogy roppanós maradjon.
A teljes cikket ITT olvashatja tovább.
Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)