A legfinomabb rakott süti: egyszerű csokis tiramisu

Nincs, aki a tiramisut ne szeretné, ráadásul ebben a változatban a kávét kakaószirup helyettesíti.

null

A Mindmegette nem túl reprezentatív kutatása szerint egyszerűen nincs, aki a tiramisut ne szeretné – vagy ha mégis van, annak főleg a kávéval van problémája. A most következő változatban a kávét kakaószirup helyettesíti, így többé annak sem kell ellenállni ennek a mascarponés csodának, aki a kávé miatt kénytelen volt – olvasható a mindmegette.hu cikkében.

 

HOZZÁVALÓK:

  • 4 db tojás
  • 3 csom vaníliás cukor
  • 4 ek cukor
  • 50 dkg Mascarpone
  • 3 ek főzőrum
  • 2 csom babapiskóta

 

A piskóta áztatásához:

  • 4 dl meleg víz
  • 4 ek cukrozatlan kakaópor
  • 4 ek kristálycukor
  • 2 ek főzőrum

 

A tetejére:

  • 2 ek cukrozatlan kakaópor

 

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A csokis tiramisu elkészítéséhez kettéválasztjuk a tojásokat. A tojássárgáját a kétféle cukorral habosra keverjük.
  2. A jól lehűtött mascarpone krémsajtot hozzákeverjük, majd a főzőrummal ízesítjük.
  3. A babapiskóta beáztatásához először meleg vízben feloldjuk a kakaóport, a cukrot és hozzákeverjük a maradék főzőrumot.
  4. A piskóták felét, egyesével, néhány másodpercre beleforgatjuk a kakaós szirupba, majd amikor jól megszívták magukat, egy rétegben a tálalóedény aljára rakosgatjuk.
  5. A Mascarpone krém felét egyenletesen rákenjük a piskótákra, aztán jöhet a második réteg kakaó szirupba mártott piskóta, és végül a maradék krém következik.
  6. Az elkészült tiramisu tetejét kakaóporral meghintjük, és pár órára - a legjobb, ha egész éjszakára - a hűtőszekrénybe tesszük. Alaposan kihűtjük, majd tányérra szedve kínáljuk.

Borítókép: Képernyőkép (Forrás: Youtube)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.