A Mindmegette nem túl reprezentatív kutatása szerint egyszerűen nincs, aki a tiramisut ne szeretné – vagy ha mégis van, annak főleg a kávéval van problémája. A most következő változatban a kávét kakaószirup helyettesíti, így többé annak sem kell ellenállni ennek a mascarponés csodának, aki a kávé miatt kénytelen volt – olvasható a mindmegette.hu cikkében.
HOZZÁVALÓK:
- 4 db tojás
- 3 csom vaníliás cukor
- 4 ek cukor
- 50 dkg Mascarpone
- 3 ek főzőrum
- 2 csom babapiskóta
A piskóta áztatásához:
- 4 dl meleg víz
- 4 ek cukrozatlan kakaópor
- 4 ek kristálycukor
- 2 ek főzőrum
A tetejére:
- 2 ek cukrozatlan kakaópor
ELKÉSZÍTÉS:
- A csokis tiramisu elkészítéséhez kettéválasztjuk a tojásokat. A tojássárgáját a kétféle cukorral habosra keverjük.
- A jól lehűtött mascarpone krémsajtot hozzákeverjük, majd a főzőrummal ízesítjük.
- A babapiskóta beáztatásához először meleg vízben feloldjuk a kakaóport, a cukrot és hozzákeverjük a maradék főzőrumot.
- A piskóták felét, egyesével, néhány másodpercre beleforgatjuk a kakaós szirupba, majd amikor jól megszívták magukat, egy rétegben a tálalóedény aljára rakosgatjuk.
- A Mascarpone krém felét egyenletesen rákenjük a piskótákra, aztán jöhet a második réteg kakaó szirupba mártott piskóta, és végül a maradék krém következik.
- Az elkészült tiramisu tetejét kakaóporral meghintjük, és pár órára - a legjobb, ha egész éjszakára - a hűtőszekrénybe tesszük. Alaposan kihűtjük, majd tányérra szedve kínáljuk.
Borítókép: Képernyőkép (Forrás: Youtube)