Elkészítés:
1. Az élesztőt kézmeleg tejbe morzsoljuk, megszórjuk a cukorral, és hagyjuk, hogy felfusson.
2. Egy nagyobb keverőtálba öntjük, és (dagasztókaros robotgéppel) összedolgozzuk a liszttel, a kefirrel, a felvert tojással és a sóval.
3. A ruganyos tésztát lefedjük fóliával, és legalább 2 órára a hűtőbe tesszük.
4. Miután a tészta a hűtőben megkelt, lisztezett munkafelületen barack nagyságú golyókat formázunk belőle, és kör alakúra, egészen vékonyra nyújtjuk.
5. Felforrósított, bő olajban aranybarnára sütjük, majd papírtörlőre szedjük.
6. Tejföllel megkenve, reszelt sajttal megszórva, frissen fogyasztjuk.
Az eredeti cikk ITT olvasható.
Borítókép: Kefires lángos (Fotó: Mindmegette)