Ki tudna ellenállni, ha olyan sütivel kínálják, ami tele van krémmel? A következő szuper receptek segítségével extrakrémes süteményeket süthet – olvasható a mindmegette.hu cikkében.
Sokan vannak, akik túl száraznak találják a kekszeket, piskótákat, muffinokat és a kevert sütiket, mondván, mit sem ér a desszert egy jófajta krém nélkül. Ha ön is közéjük tartozik, jó helyen jár, ebben a receptválogatásban ugyanis kizárólag mennyei krémekkel bőven megpakolt süteményeket talál.
OREO LASAGNE (SÜTÉS NÉLKÜLI DESSZERT)
HOZZÁVALÓK:
- 2 csom oreo keksz
- 6 ek olvasztott vaj
- 25 dkg Mascarpone
- 3 ek porcukor
- 5 dl habtejszín
- 1,5 csom csokoládés pudingpor
- 5 dl tej
ELKÉSZÍTÉS:
- Az oreo lasagne kekszrétegéhez a kekszet összetörjük. Kb egy csészényi kekszmorzsát tegyünk félre, a többit összekeverjük az olvasztott vajjal és belenyomkodjuk egy sütőforma aljába és betesszük a hűtőbe.
- A mascarponét kikeverjük a cukorral, a tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan összekeverjük a kettőt. A pudingot a csomagoláson található előírás szerint felfőzzük a tejjel és hagyjuk kihűlni.
- A hűtőből kivesszük a kekszalapot. A mascarponés-tejszínes réteg felét rákenjük, erre kenjük a kihűlt pudingot, majd a tetején eloszlatjuk a maradék fehér krémet és megszórjuk a kekszmorzsával.
- A desszertet legalább 3-4 órára betesszük a hűtőbe, de ahhoz, hogy szépen tudjuk szeletelni, érdemes tálalás előtt 30 percre a fagyasztóba tenni.
HAMIS FRANCIA KRÉMES (KEKSZBŐL)
HOZZÁVALÓK:
- 3 db tojássárgája
- 10 dkg kristálycukor + 4 ek
- 2 csom vaníliás cukor
- 9 dl tej
- 2 csom pudingpor
- 2 ek liszt
- 20 dkg margarin
- 4 dl cukrászhab
- 1 csom habfixáló
- 30 dkg keksz
A csokimázhoz:
- 5 ek porcukor
- 3 ek kakaópor
- 15 dkg margarin
ELKÉSZÍTÉS:
- A tojássárgáját a 10 dkg cukorral és a vaníliás cukorral jól kikeverjük. A tejbe csomómentesen belekeverjük a pudingport, a lisztet, a cukros tojássárgáját és sűrű krémmé főzzük, majd félre tesszük hűlni.
- Közben a szobahőmérsékletű margarint a 4 ek cukorral habosra kikeverjük. A cukrászhabot a habfixálóval kemény habbá felverjük. A kihűlt krémhez hozzáadjuk a cukros margarint, és kézi mixerrel jól összekeverjük.
- A 30cm x 33cm-es tepsi aljára egy réteg kekszet szorosan egymás mellé rakunk. A főzött krémet szép egyenletesen a rákenjük a kekszre, majd a krémere kenjük a kemény habot. A tetejét pedig egy újabb réteg keksszel zárjuk.
- A csokimáz elkészítéséhez a porcukrot, a kakaóport és a margarint összekeverjük, megolvasztjuk, és még melegen ráöntjük (simítjuk) a keksz tetejére.
- A sütinket hűtőbe tesszük, és másnap, amikor már a kekszek megpuhultak, szép, egyforma szeletekre felvágjuk (kekszek mentén érdemes felvágni).
MIMÓZA SZELET
HOZZÁVALÓK:
A tésztához:
- 20 dkg vaj vagy margarin
- 50 dkg liszt
- 3 db tojássárgája
- 4 ek tejföl
- 10 dkg porcukor
- 1 csom sütőpor
- 1 csip só
A krémhez:
- 7,5 dl tej
- 5 ek liszt
- 25 dkg vaj vagy margarin
- 23 dkg porcukor
- 2 csom vaníliás cukor
- 1 db citrom
A kenéséhez és a tetejére:
- sárgabaracklekvár
- porcukor
- 20 dkg vaj
- 20 dkg margarin
- 25 dkg vaj
- 25 dkg margarin
ELKÉSZÍTÉS:
- A Mimóza szelethez a szobahőmérsékletű vajat vagy margarint a liszttel elmorzsoljuk, majd a tészta többi hozzávalójával együtt jól összegyúrjuk, hogy egy rugalmas, de nem ragacsos tésztát kapjunk.
- A tésztát 4 egyenlő részre osztjuk, és lisztezett felületen négy, 20×36 cm-es lapot nyújtunk belőle. Villával megszurkáljuk, és 180 fokra előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben kb. 8-10 perc alatt külön-külön megsütjük mindet. A lapokat kihűtjük, amíg elkészítjük a krémet.
- A tejben a lisztet csomómentesen simára keverjük, majd állandó kevergetés mellett addig főzzük, míg be nem sűrűsödik, majd félretesszük hűlni. A vajat vagy margarint a porcukorral, a vaníliás cukorral, a citrom levével és a lereszelt héjával jól összekeverjük. A masszát a kihűlt lisztes péphez kanalanként hozzákeverjük, majd a kézi mixerrel simára keverjük.
- Az alsó tésztalapra egyenletesen rákenjük a krém felét, majd rátesszük a második tésztalapot, amit vastagon megkenünk sárgabaracklekvárral. Erre rátesszük a harmadik tésztalapot, amire egyenletesen rákenjük a maradék krémet, és végül rátesszük a negyedik tésztalapot.
- Hűtőbe tesszük, majd másnap tálalás előtt egyforma téglalap alakúra felvágjuk, és a tetejét megszórjuk porcukorral.
KRÉMES RAFFAELLOSZELET
HOZZÁVALÓK:
A tésztához:
- 3 db tojásfehérje
- 15 dkg cukor
- 1 tk sütőpor
- 5 dkg rétesliszt
- 10 dkg kókuszreszelék
A krémhez:
- 3 db tojássárgája
- 10 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 3 dl tej
- 15 dkg vaj
A tetejére:
- 5 dkg kókuszreszelék
- 5 dkg mogyoró
ELKÉSZÍTÉS:
- A tojásfehérjéket a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a kókuszreszeléket, majd óvatos mozdulatokkal összeforgatjuk. A masszát egy sütőpapírral bélelt, 20x30 cm-es tepsibe simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
- A krémhez a tojássárgákat a cukorral, a vaníliás pudingporral és a tejjel csomómentesre keverjük, és sűrűre felfőzzük. Amikor kihűlt, a vajjal habosra keverjük.
- A krémet rákenjük a tésztára, majd kókuszreszelékkel megszórjuk a tetejét, és minden szeletre teszünk 1-1 szem mogyorót.
További mennyei krémes sütemények receptjéért tekintse meg a teljes cikket a Mindmegette oldalán!
Borítókép: Képernyőkép (Forrás: Youtube)