Krémes sütemények, melyek olyan puhák, mintha felhőbe harapnánk

A kevert sütiket sokan túl száraznak találják. Ha ön is közéjük tartozik, jó helyen jár.

null

Ki tudna ellenállni, ha olyan sütivel kínálják, ami tele van krémmel? A következő szuper receptek segítségével extrakrémes süteményeket süthet – olvasható a mindmegette.hu cikkében.

 

Sokan vannak, akik túl száraznak találják a kekszeket, piskótákat, muffinokat és a kevert sütiket, mondván, mit sem ér a desszert egy jófajta krém nélkül. Ha ön is közéjük tartozik, jó helyen jár, ebben a receptválogatásban ugyanis kizárólag mennyei krémekkel bőven megpakolt süteményeket talál.


OREO LASAGNE (SÜTÉS NÉLKÜLI DESSZERT)

 

HOZZÁVALÓK:

  • 2 csom oreo keksz 
  • 6 ek olvasztott vaj 
  • 25 dkg Mascarpone 
  • 3 ek porcukor 
  • 5 dl habtejszín 
  • 1,5 csom csokoládés pudingpor 
  • 5 dl tej

 

ELKÉSZÍTÉS:

  1. Az oreo lasagne kekszrétegéhez a kekszet összetörjük. Kb egy csészényi kekszmorzsát tegyünk félre, a többit összekeverjük az olvasztott vajjal és belenyomkodjuk egy sütőforma aljába és betesszük a hűtőbe.
  2. A mascarponét kikeverjük a cukorral, a tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan összekeverjük a kettőt. A pudingot a csomagoláson található előírás szerint felfőzzük a tejjel és hagyjuk kihűlni.
  3. A hűtőből kivesszük a kekszalapot. A mascarponés-tejszínes réteg felét rákenjük, erre kenjük a kihűlt pudingot, majd a tetején eloszlatjuk a maradék fehér krémet és megszórjuk a kekszmorzsával.
  4. A desszertet legalább 3-4 órára betesszük a hűtőbe, de ahhoz, hogy szépen tudjuk szeletelni, érdemes tálalás előtt 30 percre a fagyasztóba tenni.

 

 

HAMIS FRANCIA KRÉMES (KEKSZBŐL)

 

HOZZÁVALÓK:

  • 3 db tojássárgája
  • 10 dkg kristálycukor + 4 ek 
  • 2 csom vaníliás cukor 
  • 9 dl tej 
  • 2 csom pudingpor 
  • 2 ek liszt 
  • 20 dkg margarin 
  • 4 dl cukrászhab 
  • 1 csom habfixáló 
  • 30 dkg keksz 
     

A csokimázhoz:

  • 5 ek porcukor 
  • 3 ek kakaópor 
  • 15 dkg margarin

 

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A tojássárgáját a 10 dkg cukorral és a vaníliás cukorral jól kikeverjük. A tejbe csomómentesen belekeverjük a pudingport, a lisztet, a cukros tojássárgáját és sűrű krémmé főzzük, majd félre tesszük hűlni.
  2. Közben a szobahőmérsékletű margarint a 4 ek cukorral habosra kikeverjük. A cukrászhabot a habfixálóval kemény habbá felverjük. A kihűlt krémhez hozzáadjuk a cukros margarint, és kézi mixerrel jól összekeverjük.
  3. A 30cm x 33cm-es tepsi aljára egy réteg kekszet szorosan egymás mellé rakunk. A főzött krémet szép egyenletesen a rákenjük a kekszre, majd a krémere kenjük a kemény habot. A tetejét pedig egy újabb réteg keksszel zárjuk.
  4. A csokimáz elkészítéséhez a porcukrot, a kakaóport és a margarint összekeverjük, megolvasztjuk, és még melegen ráöntjük (simítjuk) a keksz tetejére.
  5. A sütinket hűtőbe tesszük, és másnap, amikor már a kekszek megpuhultak, szép, egyforma szeletekre felvágjuk (kekszek mentén érdemes felvágni).

 

MIMÓZA SZELET

 

HOZZÁVALÓK:

A tésztához:

  • 20 dkg vaj vagy margarin 
  • 50 dkg liszt 
  • 3 db tojássárgája 
  • 4 ek tejföl 
  • 10 dkg porcukor 
  • 1 csom sütőpor 
  • 1 csip só 

 

A krémhez:

  • 7,5 dl tej 
  • 5 ek liszt 
  • 25 dkg vaj vagy margarin 
  • 23 dkg porcukor 
  • 2 csom vaníliás cukor 
  • 1 db citrom 
     

A kenéséhez és a tetejére:

  • sárgabaracklekvár 
  • porcukor 
  • 20 dkg vaj 
  • 20 dkg margarin
  • 25 dkg vaj 
  • 25 dkg margarin

 

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A Mimóza szelethez a szobahőmérsékletű vajat vagy margarint a liszttel elmorzsoljuk, majd a tészta többi hozzávalójával együtt jól összegyúrjuk, hogy egy rugalmas, de nem ragacsos tésztát kapjunk.
  2. A tésztát 4 egyenlő részre osztjuk, és lisztezett felületen négy, 20×36 cm-es lapot nyújtunk belőle. Villával megszurkáljuk, és 180 fokra előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben kb. 8-10 perc alatt külön-külön megsütjük mindet. A lapokat kihűtjük, amíg elkészítjük a krémet.
  3. A tejben a lisztet csomómentesen simára keverjük, majd állandó kevergetés mellett addig főzzük, míg be nem sűrűsödik, majd félretesszük hűlni. A vajat vagy margarint a porcukorral, a vaníliás cukorral, a citrom levével és a lereszelt héjával jól összekeverjük. A masszát a kihűlt lisztes péphez kanalanként hozzákeverjük, majd a kézi mixerrel simára keverjük.
  4. Az alsó tésztalapra egyenletesen rákenjük a krém felét, majd rátesszük a második tésztalapot, amit vastagon megkenünk sárgabaracklekvárral. Erre rátesszük a harmadik tésztalapot, amire egyenletesen rákenjük a maradék krémet, és végül rátesszük a negyedik tésztalapot.
  5. Hűtőbe tesszük, majd másnap tálalás előtt egyforma téglalap alakúra felvágjuk, és a tetejét megszórjuk porcukorral.

 

KRÉMES RAFFAELLOSZELET

 

HOZZÁVALÓK:
A tésztához:

  • 3 db tojásfehérje
  • 15 dkg cukor
  • 1 tk sütőpor
  • 5 dkg rétesliszt
  • 10 dkg kókuszreszelék

 

A krémhez:

  • 3 db tojássárgája
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 dl tej
  • 15 dkg vaj
     

A tetejére:

  • 5 dkg kókuszreszelék
  • 5 dkg mogyoró
     

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A tojásfehérjéket a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a kókuszreszeléket, majd óvatos mozdulatokkal összeforgatjuk. A masszát egy sütőpapírral bélelt, 20x30 cm-es tepsibe simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
  2. A krémhez a tojássárgákat a cukorral, a vaníliás pudingporral és a tejjel csomómentesre keverjük, és sűrűre felfőzzük. Amikor kihűlt, a vajjal habosra keverjük.
  3. A krémet rákenjük a tésztára, majd kókuszreszelékkel megszórjuk a tetejét, és minden szeletre teszünk 1-1 szem mogyorót.

 

További mennyei krémes sütemények receptjéért tekintse meg a teljes cikket a Mindmegette oldalán!

 

Borítókép: Képernyőkép (Forrás: Youtube)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.