Ha szereti a madártejet, ki kell próbálnia a kedvence ihlette süteményt is. Tökéletesen hozza az elvárt ízvilágot – írja a mindmegette.hu.
Hiába jönnek a cupcake-ek, a cake-popok és a macaronok: a desszertek trónján itthon biztosan a madártej ül – legfeljebb osztozik a palacsintával, a túrógombóccal és a somlói galuskával. Szeretjük minden variációját: a hagyományos madártejet, a tortát, a parfét és a süteményt. Most utóbbira mutatunk egy receptet: íme a krémes madártejszelet.
HOZZÁVALÓK:
A tésztához:
- 6 db tojás
- 6 ek cukor
- 6 ek liszt
- 1 csomag sütőpor
- A krémhez:
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 8 ek cukor
- 8 dl tej
- 15 dkg vaj
A tetejére:
- 4 dl habtejszín
- étcsokoládé
ELKÉSZÍTÉS:
- A madártejszelethez a tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd két részletben hozzáadjuk a tojások sárgáját és összedolgozzuk. Ezután apránként hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. A jól eldolgozott masszát egy közepes méretű, sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.
- Ameddig a tészta sül, elkészítjük a krémet. A pudingport a cukorral és egy kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a többi tejet. Sűrűre főzzük és kihűtjük.
- Mikor kihűlt a puding, beletesszük a vajat és csomómentesre keverjük, majd a kihűlt piskótalapra rákenjük a kihűlt vaníliakrémet.
Borítókép: Képernyőkép (Forrás: Youtube)