Madártejszelet – mintha felhőbe harapnánk!

Habkönnyű piskóta és isteni vaníliakrém teszi mennyei édességgé ezt a különlegességet.

null

Ha szereti a madártejet, ki kell próbálnia a kedvence ihlette süteményt is. Tökéletesen hozza az elvárt ízvilágot – írja a mindmegette.hu.

 

Hiába jönnek a cupcake-ek, a cake-popok és a macaronok: a desszertek trónján itthon biztosan a madártej ül – legfeljebb osztozik a palacsintával, a túrógombóccal és a somlói galuskával. Szeretjük minden variációját: a hagyományos madártejet, a tortát, a parfét és a süteményt. Most utóbbira mutatunk egy receptet: íme a krémes madártejszelet.
 

HOZZÁVALÓK:

 

A tésztához:

  • 6 db tojás
  • 6 ek cukor
  • 6 ek liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • A krémhez:
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 8 ek cukor
  • 8 dl tej
  • 15 dkg vaj

 

A tetejére:

  • 4 dl habtejszín
  • étcsokoládé

 

ELKÉSZÍTÉS:

 

  1. A madártejszelethez a tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd két részletben hozzáadjuk a tojások sárgáját és összedolgozzuk. Ezután apránként hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. A jól eldolgozott masszát egy közepes méretű, sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.
  2. Ameddig a tészta sül, elkészítjük a krémet. A pudingport a cukorral és egy kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a többi tejet. Sűrűre főzzük és kihűtjük.
  3. Mikor kihűlt a puding, beletesszük a vajat és csomómentesre keverjük, majd a kihűlt piskótalapra rákenjük a kihűlt vaníliakrémet.

 

Borítókép: Képernyőkép (Forrás: Youtube)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.