Paprikás krumpli lecsókolbásszal felturbózva

Sokan mondják, hogy a paprikás krumpli igazán a kezdők konyhájában favorit, ám sokkal több ez annál.

null

Ez a klasszikus magyaros egytálétel mindenki kedvence, hiszen szinte bárhol és bármikor összedobható. Sokan mondják, hogy a paprikás krumpli igazán a kezdők konyhájában favorit, ám sokkal több ez annál – olvasható a mindmegette.hu cikkében.

 

Teljesen mindegy, hogy kezdő vagy profi a gasztronómia világában, a paprikás krumpli,  ez az ízig-vérig magyar fogás a legnagyobb gurmékat is elcsábítja. Készüljön bográcsban, vagy a gáztűzhelyen, virslivel, vagy kolbásszal, házi savanyúsággal és friss, ropogós kenyérrel tálalva egyszerűen verhetetlen.

 

HOZZÁVALÓK:

  • 1 kg krumpli
  • 20 dkg lecsókolbász
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 ek étolaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 tk pirospaprika
  • bors
  • őrölt kömény

 

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A paprikás krumplihoz a hagymát apróra vágjuk, a lecsókolbászt felkarikázzuk, a krumplit pedig megtisztítjuk, majd felkockázzuk. Ne túl kicsire, nehogy hamar szétfőjön.
  2. Miután egy közepes lábasban felforrósítottuk az olajat, beledobjuk az apróra vágott hagymát, majd üvegesre pároljuk. Ezután a fazekat lehúzzuk a tűzről annyi időre, míg hozzákeverjük az őrölt pirospaprikát és el nem keverjük.
  3. A krumplit és a zúzott fokhagymát is hozzáadjuk, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és az őrölt köménnyel is fűszerezzük. Ezután annyi meleg vizet öntünk az lábasunkba, hogy éppen, vagy ne lepje el teljesen a krumplit. Közepes lángon, fedő alatt főzzük.
  4. Amikor a burgonya már majdnem megpuhult, beledobjuk a paprikás krumplinkba a lecsókolbászt is és készre főzzük.

 

Borítókép: Képernyőkép (Forrás: Youtube)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.