Ez a klasszikus magyaros egytálétel mindenki kedvence, hiszen szinte bárhol és bármikor összedobható. Sokan mondják, hogy a paprikás krumpli igazán a kezdők konyhájában favorit, ám sokkal több ez annál – olvasható a mindmegette.hu cikkében.
Teljesen mindegy, hogy kezdő vagy profi a gasztronómia világában, a paprikás krumpli, ez az ízig-vérig magyar fogás a legnagyobb gurmékat is elcsábítja. Készüljön bográcsban, vagy a gáztűzhelyen, virslivel, vagy kolbásszal, házi savanyúsággal és friss, ropogós kenyérrel tálalva egyszerűen verhetetlen.
HOZZÁVALÓK:
- 1 kg krumpli
- 20 dkg lecsókolbász
- 1 fej vöröshagyma
- 4 ek étolaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 tk pirospaprika
- só
- bors
- őrölt kömény
ELKÉSZÍTÉS:
- A paprikás krumplihoz a hagymát apróra vágjuk, a lecsókolbászt felkarikázzuk, a krumplit pedig megtisztítjuk, majd felkockázzuk. Ne túl kicsire, nehogy hamar szétfőjön.
- Miután egy közepes lábasban felforrósítottuk az olajat, beledobjuk az apróra vágott hagymát, majd üvegesre pároljuk. Ezután a fazekat lehúzzuk a tűzről annyi időre, míg hozzákeverjük az őrölt pirospaprikát és el nem keverjük.
- A krumplit és a zúzott fokhagymát is hozzáadjuk, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és az őrölt köménnyel is fűszerezzük. Ezután annyi meleg vizet öntünk az lábasunkba, hogy éppen, vagy ne lepje el teljesen a krumplit. Közepes lángon, fedő alatt főzzük.
- Amikor a burgonya már majdnem megpuhult, beledobjuk a paprikás krumplinkba a lecsókolbászt is és készre főzzük.
Borítókép: Képernyőkép (Forrás: Youtube)