Villámgyors recept a tészta szerelmeseinek: Penne Carbonara

A tejszín és a tojás találkozásától lesz ellenállhatatlanul krémes ez a penne.

null
Fotó: Mindmegette

Elkészítés: 

1. A tésztát forrásban lévő sós vízbe tesszük, majd a csomagoláson található utasítás szerint sós vízben aldentére főzzük.

2. Miközben fő a tészta, felaprítjuk a bacont (1-2 cm-es négyzetekre), majd olaj és bármilyen zsír nélkül megpirítjuk. Amikor már üveges, levesszük a tűzről.

3. A 2 dl tejszínhez hozzáadunk 1 db tojást, majd egy csipetnyi  sóval és borssal ízesítsük, jól megkeverjük, végül belereszeljük a parmezán sajtot.

4. Amint elkészült a tészta, leszűrjük, majd egy nagyobb edénybe tesszük és hozzáöntünk 2 teáskanálnyi olajat. Feltesszük a tűzre, megkeverjük, majd hozzáadjuk a tejszínes keveréket és a bacont.

5. Folyamatos kevergetés mellett (tényleg folyamatosan keverjük) pár perc alatt készre főzzük.

6. A tészta akkor jó, ha már összesűrűsödött rajta a tejszínes keverék annyira, hogy nem folyik le a tésztáról. Friss petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Az eredeti cikk ITT olvasható.
Borítókép: Penne Carbonara (Fotó: Mindmegette)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.