Elkészítés:
1. A tésztát forrásban lévő sós vízbe tesszük, majd a csomagoláson található utasítás szerint sós vízben aldentére főzzük.
2. Miközben fő a tészta, felaprítjuk a bacont (1-2 cm-es négyzetekre), majd olaj és bármilyen zsír nélkül megpirítjuk. Amikor már üveges, levesszük a tűzről.
3. A 2 dl tejszínhez hozzáadunk 1 db tojást, majd egy csipetnyi sóval és borssal ízesítsük, jól megkeverjük, végül belereszeljük a parmezán sajtot.
4. Amint elkészült a tészta, leszűrjük, majd egy nagyobb edénybe tesszük és hozzáöntünk 2 teáskanálnyi olajat. Feltesszük a tűzre, megkeverjük, majd hozzáadjuk a tejszínes keveréket és a bacont.
5. Folyamatos kevergetés mellett (tényleg folyamatosan keverjük) pár perc alatt készre főzzük.
6. A tészta akkor jó, ha már összesűrűsödött rajta a tejszínes keverék annyira, hogy nem folyik le a tésztáról. Friss petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Az eredeti cikk ITT olvasható.
Borítókép: Penne Carbonara (Fotó: Mindmegette)