Így készül a klasszikus nagyi-féle császármorzsa

A klasszikus változat baracklekvárral és némi porcukorral meghintve a legfinomabb.

null

A klasszikus császármorzsa itthon a búzadarával készült változatot jelenti, ami egyértelműen baracklekvárral és némi porcukorral meghintve a legfinomabb! Íme a recept videón – írja a mindmegette.hu.

 

Alapvetően kétféle császármorzsa létezik: az egyik a grízzel készített, a másik a sűrűbb palacsintatésztából sütött változat. Itthon a grízes változat dívik inkább, az eredeti, osztrák Kaiserschmarrn a lisztes-tojásos-tejes változat.

 

Fontos az is, hogy kis ideig pihentessük a tésztát sütés előtt, így jobban összeáll, könnyebben kezelhető a tészta, a végeredmény pedig omlósabb lesz.

Most a hazai, klasszikus császármorzsa variációt készítettük el, és lépésről-lépesre mutatjuk meg, hogyan lesz olyan, mint a nagyié – olvasható a cikkben.
 

Hozzávalók:

  • 4 db tojás
  • 1 dl tej
  • 4 ek cukor
  • 1 csipet só
  • 1 db citrom héja
  • 1 dl olvasztott vaj
  • búzadara (annyi hogy sűrű massza legyen)
  • 4 ek vaj a sütéshez
  • lekvár ízlés szerint 

 

Elkészítés:

A császármorzsát hagyományosan serpenyőben sütjük állandó felügyelet mellett, de készíthető tepsiben is, sütőben. Ennek előnye, hogy nagyobb mennyiséget is süthetünk egyszerre, nem kell állni mellette, de azért rendszeresen rá kell nézni a készülő ételre, segíteni a morzsásításban. 


Borítókép: Képernyőkép (Forrás: Youtube)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.