A klasszikus császármorzsa itthon a búzadarával készült változatot jelenti, ami egyértelműen baracklekvárral és némi porcukorral meghintve a legfinomabb! Íme a recept videón – írja a mindmegette.hu.
Alapvetően kétféle császármorzsa létezik: az egyik a grízzel készített, a másik a sűrűbb palacsintatésztából sütött változat. Itthon a grízes változat dívik inkább, az eredeti, osztrák Kaiserschmarrn a lisztes-tojásos-tejes változat.
Fontos az is, hogy kis ideig pihentessük a tésztát sütés előtt, így jobban összeáll, könnyebben kezelhető a tészta, a végeredmény pedig omlósabb lesz.
Most a hazai, klasszikus császármorzsa variációt készítettük el, és lépésről-lépesre mutatjuk meg, hogyan lesz olyan, mint a nagyié – olvasható a cikkben.
Hozzávalók:
- 4 db tojás
- 1 dl tej
- 4 ek cukor
- 1 csipet só
- 1 db citrom héja
- 1 dl olvasztott vaj
- búzadara (annyi hogy sűrű massza legyen)
- 4 ek vaj a sütéshez
- lekvár ízlés szerint
Elkészítés:
A császármorzsát hagyományosan serpenyőben sütjük állandó felügyelet mellett, de készíthető tepsiben is, sütőben. Ennek előnye, hogy nagyobb mennyiséget is süthetünk egyszerre, nem kell állni mellette, de azért rendszeresen rá kell nézni a készülő ételre, segíteni a morzsásításban.
Borítókép: Képernyőkép (Forrás: Youtube)