Ha azt szeretné, hogy a töltött káposzta még véletlenül se ragadjon le az edény aljára főzés közben, akkor a Mindmegette mutat egy szuper trükköt! Ráadásul ettől a praktikától még az íze is sokkal finomabb lesz!
TIPP: Töltött káposzta készítésekor bélelje ki az edényt hajszálvékonyra szelt szalonnadarabokkal! Így nem ragad le az étel az edény aljára, és még az íze is finomabb lesz.
Próbálja ki a mindmegette töltött káposzta receptjét! Az elkészítés folyamatát lépésről lépésre adjuk meg, érdemes pontosan e szerint elkészíteni, és a végeredmény mennyei lesz!
Elkészítése:
1. A káposzta torzsáját kivágjuk, leforrázzuk.
2. A sertéscombot a füstölt hússal, a füstölt szalonnával, a fokhagymával és az erős paprikával együtt ledaráljuk, hozzátesszük a megmosott rizst, elkeverjük. A hagymát kockára vágjuk, a zsíron megpirítjuk, lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a pirospaprikát, és így öntjük a húshoz. Beletesszük a tojást, sózzuk, borsozzuk. (Kicsit erősebben kell fűszerezni, mert a rizs sok ízt magába szív, amikor fő.)
3. A káposztát leveleire szedjük, a vastag erét kivágjuk, megtöltöm, feltekerjük, a két végét benyomjuk. Egy nagy fazék alját kibéleljük szalonnaszeletekkel, rárakjuk a hordós káposztát, erre pakoljuk sorban a töltelékeket, nem túl szorosan. Amikor egy sor megvan, ismét szálas savanyú káposzta jön, majd az újabb töltelékek. Tetejére szálas káposzta kerül. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, teszünk bele sót, így tesszük fel főni.
4. Kb. másfél óráig fő, miközben egy kevés vizet öntök még hozzá közben, mert a rizs sokat beszív. Tálaláskor szálas káposztát teszek mellé, és tejfölöllel locsoljuk meg.
Az eredeti cikk IDE kattintva olvasható.
Borítókép: Illusztráció (Fotó: Flickr)