időjárás 8°C Aurél 2022. október 5.
logo

Serena Williams üzemanyagként tekint az ételre

Forrás: Mindmegette
2022.03.31. 09:03
borítókép

A 23-szoros Grand Slam-bajnok Serena Williams-et gyakran bántják a súlya miatt.

A 23-szoros Grand Slam-bajnok Serena Williams-et gyakran bántják a súlya miatt. Hogy ezek a megjegyzések mennyire fájhatnak az egyébként mindig csinos, nőies teniszezőnek, azt nem tudhatjuk, az azonban biztos, hogy az idén 41 esztendős teniszcsillagot a testsúlya soha nem gátolta abban, hogy komoly sikereket érjen el teniszben – mint ahogy a magán- vagy az üzleti életben is – olvasható a Mindmegette cikkében.

Az amerikai teniszező legutóbb 2017-ben nyert Grand Slamet, majd megszületett kislánya, Alexis Olympia és szülési szabadságra ment.

A visszatérése óta négyszer jutott döntőbe, ám nyernie egyszer sem sikerült. Sérülései miatt már 200-on kívül jegyzik a ranglistán, és várhatóan hamarosan vissza is vonul. A nők körében nagyon népszerű, szeretik, hogy önazonos, elfogadja a testét. Nem véletlen, hogy többször faggatták már étkezési szokásairól, arról, hogyan alakítja táplálkozását a versenyidőszakokban és a pihenők alatt.

Sikereinek kulcsa a kemény munka, ami elképzelhetetlen támogató család, jó csapatmunka, megbízható, minőségi felszerelések és természetesen megfelelő táplálkozás nélkül. Ezért talán nem meglepő, hogy Serena egyszerűen üzemanyagként tekint az ételre:

A filozófiám: egyél, hogy élj, nem pedig az, hogy azért élj, hogy egyél

– mondta nemrégiben egy női magazinnak.

Ez a filozófia lehetővé teszi számára, hogy ne a táplálkozás körül forogjon az élete.

Úgy tekintem, hogy egyszerűen szükségem van minőségi ételekre ahhoz, életbe maradjak és legyen energiám, erőm. Ez néha nehéz és ellentmondásos, mert szeretek nassolni. De tudom, hogy mit szeretnék elérni, és tudom, hogy ehhez hogyan kell étkeznem. Egészségesen élek, igyekszem megválogatni, hogy mi kerül a tányéromra. Imádom a zöldségeket, sokat is eszem belőlük

– tette hozzá.
Noha nem kellene főznie, Serena szeret a konyhában pepecselni. 

Imádok főzni. Nem sok időm van a sport, az egyéb munkáim és a lányom mellett, de a főzés kikapcsol. Gyakran nézegetem a közösségi oldalakat, onnan inspirálódok

– árulta el.

A teljes cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: Serena Williams (Forrás: Flick)