Teriyaki csirkemell pillanatok alatt, három hozzávalóból

A ragacsos-édeskés szósz mennyei ízt ad a csirkemellnek, főtt rizzsel tálalva garantált belőle a repeta.

null

A következő recepthez mindössze három alapanyagra lesz szükség: csirkemellre, szójaszószra és barna cukorra. Ha ezek vannak otthon, eszébe ne jusson japán kaját rendelni! Ez a teriyaki csirke ugyanis legalább olyan finom lesz, mint az éttermi változata. Érdemes kipróbálni – olvasható a mindmegette.hu cikkében.

 

Zseniális fogást készíthet ebédre vagy vacsorára: ez a ragacsos-édeskés szósz mennyei ízt ad a csirkemellnek, főtt rizzsel tálalva garantált belőle a repeta. Ha eddig még nem kóstolta, most ne hagyja ki!

 

HOZZÁVALÓK:

  • 50 dkg csirkemell
  • 1,2 dl szójaszósz
  • 5,5 dkg barna cukor

 

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A csirkemellet csíkokra vágjuk, majd serpenyőben mindkét oldalát megpirítjuk.
  2. Ha megpirultak a csirkecsíkok, ráöntjük a szójaszószt, majd megszórjuk barna cukorral.
  3. Jól összekeverjük, még egyet rottyantunk rajta, és már tálalhatjuk is. A főtt rizs szuperül passzol hozzá!

 

 

Borítókép: Képernyőkép (Forrás: Youtube)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.