A Mindmegette sorozatának új részében arra hozott egy tippet, hogy hogyan lehet lágyabb íze a tormának – derül ki a mindmegette.hu cikkéből.
Ha a húsvéti sonka és kalács mellé egy picit lágyítana a torma ízén, akkor mutatunk egy szuper trükköt, melynek segítségével nemcsak selymesebb, de izgalmasabb is lesz az íze.
TIPP: Nem lesz olyan erős íze a tormának, ha egy kevés tejszínt, majonézt vagy reszelt almát keversz hozzá. Érdemes kipróbálni, és a hagyományos verzió mellett egy lágyabb, extrább változatot is tálalni a húsvéti asztalon.
MÉG 5 TORMÁS TIPP:
- A tormás fűszervaj jól illik sült halakhoz, pl. lazachoz, tonhalhoz, fogashoz, harcsához.
- A reszelt torma leves alapanyaga és krumplipüré ízesítője lehet.
- A céklasalátába tökéletesen passzol a hasábokra vágott friss torma.
- Különféle mártásokba is nyugodtan kerülhet egy kevés torma: a házi hamburger szószába, a pizzához készített mártásba, a sült krumpli vagy a friss spárga mellé kínált majonézbe, de a szendvicskrémek világában is megállja a helyét.
- Így készíthetsz gyönyörű, rózsaszín tormát a húsvéti sonka mellé: forgass össze kb. 20 dkg frissen finomra reszelt tormát és 1 kis fej céklát. Forrázd le 1 dl vízzel, adj hozzá 1 dl fehérborecetet és 2 ek mézet, majd hagyd hűlni. Végül keverj hozzá 1 dl tejszínt és 2 ek tejfölt, valamint egy pici sót és frissen őrölt borsot.
+1 igazi húsvéti tormás tippért, a sajtos-tormakrémes sonkatekercs receptjéért olvassa el a teljes cikket a Mindmegette oldalán!
Borítókép: Képernyőkép (Forrás: Youtube)