Ezzel a trükkel még finomabb lesz a torma

Ha a húsvéti sonka és kalács mellé egy picit lágyítana a torma ízén, akkor ez a cikk önnek szól!

null

A Mindmegette sorozatának új részében arra hozott egy tippet, hogy hogyan lehet lágyabb íze a tormának – derül ki a mindmegette.hu cikkéből.

 

Ha a húsvéti sonka és kalács mellé egy picit lágyítana a torma ízén, akkor mutatunk egy szuper trükköt, melynek segítségével nemcsak selymesebb, de izgalmasabb is lesz az íze.

 

TIPP: Nem lesz olyan erős íze a tormának, ha egy kevés tejszínt, majonézt vagy reszelt almát keversz hozzá. Érdemes kipróbálni, és a hagyományos verzió mellett egy lágyabb, extrább változatot is tálalni a húsvéti asztalon.

 

MÉG 5 TORMÁS TIPP:

  1. A tormás fűszervaj jól illik sült halakhoz, pl. lazachoz, tonhalhoz, fogashoz, harcsához. 
  2. A reszelt torma leves alapanyaga és krumplipüré ízesítője lehet.
  3. A céklasalátába tökéletesen passzol a hasábokra vágott friss torma.
  4. Különféle mártásokba is nyugodtan kerülhet egy kevés torma: a házi hamburger szószába, a pizzához készített mártásba, a sült krumpli vagy a friss spárga mellé kínált majonézbe, de a szendvicskrémek világában is megállja a helyét.
  5. Így készíthetsz gyönyörű, rózsaszín tormát a húsvéti sonka mellé: forgass össze kb. 20 dkg frissen finomra reszelt tormát és 1 kis fej céklát. Forrázd le 1 dl vízzel, adj hozzá 1 dl fehérborecetet és 2 ek mézet, majd hagyd hűlni. Végül keverj hozzá 1 dl tejszínt és 2 ek tejfölt, valamint egy pici sót és frissen őrölt borsot.

 

+1 igazi húsvéti tormás tippért, a  sajtos-tormakrémes sonkatekercs receptjéért olvassa el a teljes cikket a Mindmegette oldalán!

 

Borítókép: Képernyőkép (Forrás: Youtube)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.