HOZZÁVALÓK:
1 kg sertéscomb vagy lapocka, 4 fej vöröshagyma, 2 db paradicsom, 2 db paprika, 1 kávéskanál őrölt kömény, só, 1 teáskanál gulyáskrém vagy piros arany.
ELKÉSZÍTÉS:
A sertéshúst megmossuk, kockákra vágjuk. A hagymákat felaprítjuk, a paprikát és paradicsomot kockákra szeljük. A zsíron megfonnyasztjuk a vöröshagymát, rátesszük a fokhagymát, a paprika- és paradicsomszeleteket. Megszórjuk őrölt köménnyel, és pár percig együtt pároljuk.
Rátesszük a felkockázott húst, ízlés szerint sózzuk, és fedő alatt lassú tűzön addig pároljuk, amíg a saját leve elfő és zsírjára pirul.
Megszórjuk a pirospaprikával, hozzáaadjuk a gulyáskrémet és kevés pici vizet aláöntve puhára főzzük a pörköltet. Tarhonya, főtt krumpli vagy nokedli illik hozzá.
Az eredeti recept IDE kattintva érhető el.
Borítókép: Sertéspörkölt a budapesti Edutus Főiskolán megrendezett Közétkeztetési nyílt napon 2013. november 20-án. (Fotó: MTI/Mohai Balázs)