Íme a klasszikus sertéspörkölt receptje

A Mindmegette bemutat egy alapvető magyaros ételt - illetve annak receptjét - amely sertéscombból, vagy lapockából is készülhet.

null

HOZZÁVALÓK:

1 kg sertéscomb vagy lapocka, 4 fej vöröshagyma, 2 db paradicsom, 2 db paprika, 1 kávéskanál őrölt kömény, só, 1 teáskanál gulyáskrém vagy piros arany.

ELKÉSZÍTÉS:

A sertéshúst megmossuk, kockákra vágjuk. A hagymákat felaprítjuk, a paprikát és paradicsomot kockákra szeljük. A zsíron megfonnyasztjuk a vöröshagymát, rátesszük a fokhagymát, a paprika- és paradicsomszeleteket. Megszórjuk őrölt köménnyel, és pár percig együtt pároljuk.

Rátesszük a felkockázott húst, ízlés szerint sózzuk, és fedő alatt lassú tűzön addig pároljuk, amíg a saját leve elfő és zsírjára pirul.

Megszórjuk a pirospaprikával, hozzáaadjuk a gulyáskrémet és kevés pici vizet aláöntve puhára főzzük a pörköltet. Tarhonya, főtt krumpli vagy nokedli illik hozzá.

Az eredeti recept IDE kattintva érhető el.

Borítókép: Sertéspörkölt a budapesti Edutus Főiskolán megrendezett Közétkeztetési nyílt napon 2013. november 20-án. (Fotó: MTI/Mohai Balázs)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.