Klasszikus lecsó, amit képtelenség megunni

Az recept legfontosabb elemei a hagyma, a paprika és a paradicsom, de elkészíthetjük a húsos, tojásos vagy rizses verzióját is.

null

Elkészítés: 

1. A lecsóhoz a hagymát kockára vágjuk vagy a sajtreszelő nagyobbik fokán lereszeljük. Kevés zsiradékon megdinszteljük, és hozzáadjuk a reszelt fokhagymát. Sóval, borssal ízesítjük, majd rádobjuk a felszeletelt paprikát és fedő alatt megpároljuk.

2. A paradicsomot meghámozzuk, a kolbászt karikára vágjuk és hozzáadjuk a paprikához. Kis darabka füstölt szalonnát is teszünk bele.

3. A rizst pár csepp olajon felhevítjük, majd hozzáadjuk a lecsóhoz. 2 dl forró vizet öntünk rá, és 20 perc alatt takarékon készre főzzük.

4. A lecsót forrón tálaljuk. Friss kenyér, kovászos uborka illik hozzá.

Az eredeti cikk ITT olvasható.

Borítókép: Lecsó (Fotó: Mindmegette)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.