Elkészítés:
1. A tésztát a csomagoláson található előírás szerint forró, sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük. A bacont apró kockára vágjuk, kisütjük és félre tesszük.
2. Az apróra vágott vöröshagymát olajon üvegesre pároljuk, megszórjuk pirospaprikával, majd hozzáadjuk a kockára vágott sonkát, felöntjük 1 dl vízzel és puhára főzzük.
3. Ízesíthetjük borssal, oregánóval.
4. Amikor megfőtt a sonka, akkor a tésztát összekeverjük a szaftos raguval és hozzákeverjük a bacont.
5. Egy tűzálló edényt vajjal kikenünk és elterítjük benne a tésztát. Reszelt sajttal megszórjuk a tetejét és 180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, míg a sajt megpirul (kb. 10-15 percig).
Az eredeti cikk ITT olvasható.
Borítókép: Sajtos-sonkás tészta (Forrás: Mindmegette)