időjárás 25°C Orbán 2022. május 25.
logo

Így aprítsuk fel a zöldhagymát

Forrás: Mindmegette
2022.05.11. 12:22
borítókép

Mivel igazi C-vitamin bomba, érdemes hazavinni akár több csokorral is és naponta többször is enni belőle.

A zöldhagyma aprítása valójában nagyon egyszerű:

1. Lépés

Folyóvíz alatt öblítse le a hagymákat! Csak annyit mosson meg, amennyi felhasznál – bár aprítva is tárolhatja, de egészben tovább friss marad – olvasható a Mindmegette cikkében. 

Tipp: Egészben tároláshoz a zöldhagymát csomagolja száraz papírtörlőbe, majd tegye légmentesen záródó edénybe vagy zárható tasakba és már mehet is a hűtőszekrénybe.

2. Lépés

Távolítsa el az apró kis gyökereket – de csak ha nem szeretne valami újat is kipróbálni. Mert ha igen, itt a lehetőség egy kis gasztrokalandra! A gyökerek ugyanis ehetőek, csak arra ügyeljen, hogy alaposan mossa meg, mert az apró szálak között viszonylag sok szennyeződés található. A zsenge kis gyökerek íze nagyon finom, sütve pedig igazán mennyeiek. Tökéletesek bármilyen ételhez vagy mártogatóshoz. Ha ezt azért nagy lépésnek tartja, tegye egy vizes tégelybe a gyökereket, és állítsa az ablakpárkányra, hogy fényt kapjanak. Néhány nap múlva friss zöldhagymák csíráznak a gyökerekből.

3. Lépés

Laza, ringó mozdulatokkal szelje fel a hagymát a kívánt vastagságúra. A zöld része nyersen is fogyasztható, mert hagymás íze nem túl erős, de a fehér része sem csípős, inkább friss, harsogó. Fogyaszthatja nyersen vagy főve, salátákba, levesekbe, és sütés, főzés során helyettesítheti vele a vöröshagymát.

Az eredeti cikk IDE kattintva olvasható.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)