A zöldhagyma aprítása valójában nagyon egyszerű:
1. Lépés
Folyóvíz alatt öblítse le a hagymákat! Csak annyit mosson meg, amennyi felhasznál – bár aprítva is tárolhatja, de egészben tovább friss marad – olvasható a Mindmegette cikkében.
Tipp: Egészben tároláshoz a zöldhagymát csomagolja száraz papírtörlőbe, majd tegye légmentesen záródó edénybe vagy zárható tasakba és már mehet is a hűtőszekrénybe.
2. Lépés
Távolítsa el az apró kis gyökereket – de csak ha nem szeretne valami újat is kipróbálni. Mert ha igen, itt a lehetőség egy kis gasztrokalandra! A gyökerek ugyanis ehetőek, csak arra ügyeljen, hogy alaposan mossa meg, mert az apró szálak között viszonylag sok szennyeződés található. A zsenge kis gyökerek íze nagyon finom, sütve pedig igazán mennyeiek. Tökéletesek bármilyen ételhez vagy mártogatóshoz. Ha ezt azért nagy lépésnek tartja, tegye egy vizes tégelybe a gyökereket, és állítsa az ablakpárkányra, hogy fényt kapjanak. Néhány nap múlva friss zöldhagymák csíráznak a gyökerekből.
3. Lépés
Laza, ringó mozdulatokkal szelje fel a hagymát a kívánt vastagságúra. A zöld része nyersen is fogyasztható, mert hagymás íze nem túl erős, de a fehér része sem csípős, inkább friss, harsogó. Fogyaszthatja nyersen vagy főve, salátákba, levesekbe, és sütés, főzés során helyettesítheti vele a vöröshagymát.
Az eredeti cikk IDE kattintva olvasható.
Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)