időjárás 25°C Orbán 2022. május 25.
logo

Így készül a világ legjobb tiramisuja

Forrás: Mindmegette
2022.05.12. 11:16
borítókép

Elkészítették a világ legjobb és egyben a legszebb tiramisut egy pékeket és cukrászokat képző szakiskolában

Az olaszországi Villorba egyik szakiskolájában 3D nyomtatóval készítették el a világ egyik legfinomabb tiramisuját.

A cukrászsuli keddi bemutatóján debütált spanyol fejlesztésű ételnyomtató prototípusába először betöltötték a desszerthez készített masszát, ezt követően pedig a gép rövid időn belül elkészítette az olaszok egyik leghíresebb kedvencét – olvasható a Mindmegette cikkében.

A végeredmény sokakat megdöbbentett, ugyanis nem hogy egy tökéletesen ehető édesség lett belőle, de az ízét és formáját tekintve is számtalan tiramisut utasított a háta mögé. A technika előnye, hogy a választott ínyencség különböző formákban és méretekben is előállítható.
A tiramisu népszerűsítése a fő cél az olasz gasztronómián belül, na és persze a 3D-s nyomtatás révén a nagyobb elérés biztosítása

– mondta a spanyol gyártó cég vezérigazgatója, Emilio Sepulveda, majd hozzátette;

A gép nem változtatja meg sem a hozzávalók ízét, sem a minőségét.

Az iskola a következő hetekben a gépet más receptekkel is teszteli. A tiramisu (melynek neve azt jelenti, vidíts fel) Trevisóból származik. A város évek óta azért harcol, hogy a desszertet hagyományos helyi specialitásként ismerjék el.

A leginkább elfogadott történet szerint a tiramisu nevet először 1970-ben használta a Le Beccherie trevisói étterem, innen terjedt el nagyon gyorsan az egész világon. A recept alkotói az étterem séfje, Roberto Linguanotto és tulajdonosai, Ado és Alba Campeol voltak.

Az eredeti cikk IDE kattintva olvasható.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)