És bármilyen hihetetlen, tortát is lehet készíteni ezzel a módszerrel! Mutatunk egy mennyei, tejszínhabos krémmel töltött kakaós bögrés torta-változatot! - olvasható a Mindmegette cikkében.
Ehhez a csinos kis kakaós bögrés tortához egy 2,5 dl-es bögrére van csupán szükség az alapanyagok kimérésekor, így az elkészítési idő is jelentősen lerövidül. További egyszerűsítő tényező, hogy az alapanyagokat elég csak összekeverni, és egy formába öntve megsütni, illetve, hogy a krém elkészítése sem igényel különösebb cukrászmesterségbeli tudást - a végeredmény pedig egy csodaszép és isteni finom sütemény lesz. Egyetlen egy dolgot kell nagyon komolyan venni: csakis a tökéletesen kihűlt tésztára kenjük rá a krémet, különben a mesterművünk szétolvad, és torta helyet kénytelenek leszünk pohárkrémet felszolgálni. Finom lesz, az tény, de kevésbé ünnepélyes.
HOZZÁVALÓK A KAKAÓS BÖGRÉS TORTÁHOZ:
- A tésztához:
- 1/2 bögre liszt
- 1/2 bögre teljeskiőrlésű liszt
- 1 bögre keserű kakaó
- 1 bögre őrölt mandula
- 1 bögre joghurt
- 3 db tojás
- 3/4 bögre napraforgóolaj
- 1,5 tk szódabikarbóna
- 1 csipet só
- 1 bögre cukor
- 1 ek vaníliás cukor
- A krémhez:
- 3 dl tejszín
- porcukor ízlés szerint
- vaníliás cukor
- habfixáló
- A mázhoz:
- 1 dl tejszín
- 15 dkg étcsokoládé
- A díszítéshez:
- durvára őrölt mandula
Az elkészítéséhez segítő videó ide kattintva nézhető meg.