Miért kell felverni a tojást a rántottához?

A végeredmény szempontjából állítólag az sem mindegy, mivel verjük fel a tojást.

null

Egyszerűen bonyolult

A rántotta elkészítéséhez mindössze tojásra, sóra és némi zsiradékra van szükség. Ennek ellenére egyike azoknak az ételeknek – hasonlóan a húsleveshez vagy a sült csirkéhez – amit szinte mindenki máshogy készít: vannak, akik kis tejet, tejfölt vagy vizet kevernek a felvert tojásba, mások szerint egyenesen bűn hozzáadni bármit is a tojáshoz – olvasható a Mindmegette cikkében.

Aztán vannak olyan rántottarajongók, akik hirtelen, magas hőfokon sütik meg a tojást, mások meg pont ellenkezőleg: az alacsony sütési hőmérsékletre esküsznek. És akadnak olyanok is, akik mikróban készítik el a maguk rántottáját...

Mindenkinek megvan tehát a saját jól bevált receptje, mint ahogy az is, hogyan veri fel a tojásokat. Eláruljuk: többnyire úgy, ahogy otthon a szüleink tették. 

Habverő kontra villa

Habverővel alaposabban el lehet vegyíteni a fehérjét és a sárgáját, ezért sokan a habverőért nyúlnak, ha rántottát készítenek. Villával felverve krémesebb, lágyabb lesz, állítják mások. Nos, a Fine Dining Lovers videója szerint csakis villával szabad felhabosítani a tojásokat, ha igazán finom rántottát szeretnénk enni. Habverővel ugyanis túl sok levegőbuborék jut a tojásba, amitől a végeredmény gumiszerű lesz.

Hogy is van ez?

A videóban elhangzott állítások ellentmondanak mindannak, amit eddig a rántottakészítésről tanultunk: nevezetesen hogy a levegőtől lesz a rántotta légies és könnyű, ezért akár a botmixert is bevethetjük a tojásfelveréshez.

Az eredeti cikk IDE kattintva olvasható.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.