Zseniális trükk: tegye a halat a mikróba!

A párolás egészséges elkészítési módja a fehérjében gazdag húsoknak – ezzel a módszerrel még könnyebb lesz!

null

A párolás egészséges elkészítési módja az olyan fehérjében és jótékony zsírokban, tápanyagokban gazdag húsnak, mint a hal. Legtöbbször a sütőben, pergamen papírba csomagolva készítjük: a hús így garantáltan finom és omlós lesz. Létezik ennél gyorsabb és egyszerűbb módja a párolásnak? Igen, és csak mikrohullámú sütő kell hozzá – derül ki a mindmegette.hu cikkéből.

 

A mikrohullámú sütővel szinten mindenkinek van rossz tapasztalata: szétrobbant, elázott vagy éppen kőkemény állagú, ehetetlen ételt biztosan te is készítettél már benne. Az ilyen élmények kétségtelenül elveszik az ember kedvét a további kísérletezésről és marad a mikró melegítésre. 

Valóban vannak olyan ételek, amelyeket nem szabad mikróba tenni, ám a friss hal nem tartozik ezek közé. Az úgynevezett mikrós hal száraznak és unalmasnak hangzik, pedig valójában igazán ízletes lesz a végeredmény. A hal ugyanis sok vizet tartalmaz, így a párolás egyszerű – különösen, ha tudod, hogy mire ügyelj.

 

FŰSZEREZZÜK MEG A HALSZELETEKET!

Gyakorlatilag minden fajta halfilét meg lehet párolni a mikróban. Tegyük a szeleteket mikrohullámú sütőben használható edénybe, de előtte ne feledkezzünk meg a fűszerezésről! A lazachoz tökéletes a szójaszósz, a szezámolaj, a mirin, a gyömbér és a szezámmag, de ízesíthető kókusztejjel, citromfűvel, fokhagymával, bazsalikommal, korianderrel vagy akár chilivel is. A fokhagyma, só, bors alap, ezek tényleg minden halat még ízesebbé, zamatosabbá tesznek.

 

ADJUNK HOZZÁ ZÖLDSÉGEKET IS!

A halfiléket rétegezhetjük nagy nedvességtartalmú zöldségekkel is, mint például cukkinivel, zöldbabbal, spárgával, paprikával. Leönthetjük az egészet borral, olívaolajjal. A lényeg, hogy használjuk bátran az ízeket.

 

JÖHET A PÁROLÁS

Fedjük le az edényt üvegfedővel! 4-5 perc alatt a halfilé megpuhul. Ha felturbóztuk zöldségekkel, lehet, kicsit több időre lesz szükség, ha pedig a halszeletek vékonyak és csak magukban pároljuk, elég lehet 2,5-3 perc is. Ha úgy látjuk, hogy megpuhult, hagyjuk állni lefedve még néhány percig. Közben összedobhatunk egy salátát, és utána élvezhetjük a mikróban sült finom hal ízét.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pixabay)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.