30 perces paradicsomos-tejszínes csirkemell

Ebből mindenki repetázik! Ha van otthon csirkemell, ezt a krémes paradicsomos-tejszínes fogást ne hagyja ki!

null

Ha van otthon csirkemell, ezt a krémes paradicsomos-tejszínes fogást ne hagyja ki! Gyorsan és egyszerűen összedobható, ráadásul olyan finom, hogy garantáltan ez lesz a család új kedvence – írja a mindmegette.hu.

 

A csirkemellben az a nagyszerű, hogy viszonylag gyorsan és egyszerűen lehet belőle ebédet vagy vacsorát készíteni, ráadásul az ára sem megfizethetetlen, és a kezdők is tudnak vele dolgozni. Ez a paradicsomos-tejszínes csirkemell szinte elronthatatlan, mégis mennyei. Ha egyszer elkészíti, számítson rá, hogy utána gyakran fogja kérni a család!

 

HOZZÁVALÓK:

  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 50 dkg paradicsomszósz
  • olívaolaj
  • bors
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1-2 db babérlevél
  • 2 ek bazsalikom
  • 1,5 dl cukrozatlan habtejszín
  • friss petrezselyem

 

ELKÉSZÍTÉS:

  1. A csirkemellből szeleteket vágunk.
  2. Egy nagy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és megpirítjuk benne a hússzeleteket.
  3. A zúzott fokhagymát a húshoz adjuk és 1 perc alatt összesütjük.
  4. Hozzáöntjük a paradicsomszószt, ízesítjük sóval, borssal, babérlevéllel és a bazsalikommal.
  5. Lefedve, közepes lángon főzzük, amíg a hús megpuhul, és a mártás kissé besűrűsödik.
  6. Felöntjük a tejszínnel, és pár percig forraljuk.
  7. Friss petrezselyemmel megszórva tálaljuk. Burgonya­püré, párolt rizs vagy főtt tészta illik hozzá.

Borítókép: Képernyőkép (Forrás: Youtube)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.