Ha van otthon csirkemell, ezt a krémes paradicsomos-tejszínes fogást ne hagyja ki! Gyorsan és egyszerűen összedobható, ráadásul olyan finom, hogy garantáltan ez lesz a család új kedvence – írja a mindmegette.hu.
A csirkemellben az a nagyszerű, hogy viszonylag gyorsan és egyszerűen lehet belőle ebédet vagy vacsorát készíteni, ráadásul az ára sem megfizethetetlen, és a kezdők is tudnak vele dolgozni. Ez a paradicsomos-tejszínes csirkemell szinte elronthatatlan, mégis mennyei. Ha egyszer elkészíti, számítson rá, hogy utána gyakran fogja kérni a család!
HOZZÁVALÓK:
- 50 dkg csirkemellfilé
- 50 dkg paradicsomszósz
- olívaolaj
- só
- bors
- 1 gerezd fokhagyma
- 1-2 db babérlevél
- 2 ek bazsalikom
- 1,5 dl cukrozatlan habtejszín
- friss petrezselyem
ELKÉSZÍTÉS:
- A csirkemellből szeleteket vágunk.
- Egy nagy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és megpirítjuk benne a hússzeleteket.
- A zúzott fokhagymát a húshoz adjuk és 1 perc alatt összesütjük.
- Hozzáöntjük a paradicsomszószt, ízesítjük sóval, borssal, babérlevéllel és a bazsalikommal.
- Lefedve, közepes lángon főzzük, amíg a hús megpuhul, és a mártás kissé besűrűsödik.
- Felöntjük a tejszínnel, és pár percig forraljuk.
- Friss petrezselyemmel megszórva tálaljuk. Burgonyapüré, párolt rizs vagy főtt tészta illik hozzá.
Borítókép: Képernyőkép (Forrás: Youtube)