Elronthatatlan nyári süti: epres lusta asszony rétese

Rohanós hétköznapokon, de akár hétvégeken is sokszor jól jönnek az egyszerű, gyors sütireceptek.

null

Ha szereti a túrós-gyümölcsös desszerteket, ezt az epres lusta asszony rétest mindenképp próbálja ki! Pár perc alatt összedobható a tészta, a többi pedig a sütő dolga. Porcukorral meghintve egyszerűen isteni, garantált belőle a repeta – olvasható a mindmegette.hu cikkében.

 

Rohanós hétköznapokon, de akár hétvégeken is sokszor jól jönnek az egyszerű, gyors sütireceptek. A lusta asszony elnevezés alatt futó desszerteket pont azoknak találták ki, akiknek kevesebb idejük jut a sütésre. Az epres lusta asszony rétese pedig nemcsak könnyen összedobható, de ellenállhatatlanul finom is. Ha van otthon eper, nem érdemes kihagyni!

 

HOZZÁVALÓK:

A tésztához:

  • 3 dkg vaj
  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna
  • 1 csipet só

 

A töltelékhez:

  • 35 dkg túró
  • 50 dkg eper
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 db tojás
  • 3 dl tej
  • 2,5 dkg vaj

 

ELKÉSZÍTÉS:

  1. Az epres lusta asszony rétes elkészítéséhez a vajat felolvasztjuk, majd megkenjük vele a tepsit. (Én sütőpapírt is tettem a tepsibe, így értelemszerűen a sütőpapírt kentem meg az olvasztott vajjal.)
  2. A tészta többi hozzávalóját egy tálba mérjük, majd alaposan összekeverjük.
  3. Ezután a száraz, lisztes keverék felét egyenletesen beleszórjuk a vajjal kikent, 22x32 cm-es tepsibe, a maradékot pedig félretesszük.
  4. A tepsiben lévő lisztes keverékre egyenletesen rámorzsoljuk a túrót, majd ízlés szerint megszórjuk a feldarabolt eperrel.
  5. Ezután megszórjuk ízlés szerint őrölt fahéjjal és a vaníliás cukorral, majd egyenletesen rászórjuk a maradék lisztes keveréket.
  6. A tojásokat egy tálba ütjük, kicsit felverjük, majd hozzáadjuk a tejet, és simára keverjük.
  7. Ezután ráöntjük a liszt tetejére, lehetőleg úgy, hogy mindenhova kerüljön belőle, majd rácsipkedjük a vajat. Ezután villával kicsit megmozgathatjuk, hogy mindenhol befedje a tojásos-tejes keverék a lisztet.
  8. Előmelegített sütőbe helyezzük, majd közepes hőmérsékleten addig sütjük, hogy szép aranybarna lesz a sütemény teteje. (Én légkeverésnél 170 fokon, 50 percig sütöttem.)
  9. A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk kihűlni. (Amennyiben sütőpapírt is tettünk a tepsibe, akkor pár perc után, a papírral együtt emeljük át egy rácsra, és úgy hűtsük ki teljesen.)

Borítókép: Képernyőkép (Forrás: Youtube)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.