Sütisuli: extrakrémes lúdláb torta, pont, ahogy a nagyi készítette!

A Mindmegette Sütisuli címmel indított videósorozatában minden sütéssel kapcsolatos kérdésére választ kaphat.

null

Hogyan készítsünk epres túrótortát, málnás charlotte-ot vagy túrós pitét? Mitől lesz magas és szellős a piskóta vagy omlós a linzertészta? Hogyan készül az égetett tészta vagy a fonott kalács? A Mindmegette Sütisuli címmel indított videósorozatában minden sütéssel kapcsolatos kérdésére választ kaphat. Farkasinszki Ildikó, süticoach, a Grill-ázs Sütisuli alapítója megmutatja a desszertkészítés csínját-bínját egészen az alapoktól. Most pedig következzen egy igazi nagyi-klasszikus, a békebeli lúdláb torta receptje.

A Mindmegette Sütisuli néven futó sorozata azért indult, hogy segítség lehessen a desszert-készítésben. Farkasinszki Ildikó, süticoach, a Grill-ázs Sütisuli alapítója könnyen és érthetően vezeti be az olvasókat a süteménykészítés rejtelmeibe.

Most olyan alaptechnikákat tanulhatnak meg, melyek segítségével magabiztosan állnak majd neki a desszertek elkészítésének.

Az első részben a tökéletes piskóta elkészítését ismerhették meg, majd a klasszikus, omlós linzertészta titkát árulta el Ildikó. Folytatódott tovább a suli, és a házi leveles tészta, az égetett tészta és a macaronkészítés került porondra. Később megtudtuk, hogy készül a kelt tészta, de Ildikó megmutatta a legfinomabb gesztenyés bejgli és a mézes krémes receptjét is.

Megtanulhattuk a szalagos fánk, az oroszkrémtorta, a tükörglazúros szív alakú mousse torta, a szivárványos palacsintatorta, a Rákóczi túrós, a marlenka, az aranygaluska, a puncstorta vagy az isler elkészítésének csínját-bínját, aztán a pozsonyi kifli, a méterekalács-torta és a túrós pite volt a terítéken, a nyár beköszöntével pedig jöttek a pirosgyümölcsös klasszikusok: az epres túrótorta és a málnás charlotte.

A mai részben egy igazi nagyi-klasszikus, a csupa-csokis, meggybefőttes lúdláb torta készül Ildikó kezei között - figyeljenek csak!

HOZZÁVALÓK:

A piskótához:

  • 3 db tojás
  • 7 dkg cukor
  • 7 dkg liszt
  • 1,5 ek kakaó
  • 1 tk sütőpor
  • 2 ek olaj
  • A csokikrémhez:
  • 37,5 dkg tejszín
  • 30 dkg vaj
  • 22,5 dkg étcsoki
  • 1 ek kakaó
  • 1 üveg magozott meggybefőtt

A csokimázhoz:

  • 15 dkg étcsoki
  • 1,5 ek étolaj

Az eredeti cikk ide kattintva érhető el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.