Hogyan készítsünk epres túrótortát, málnás charlotte-ot vagy túrós pitét? Mitől lesz magas és szellős a piskóta vagy omlós a linzertészta? Hogyan készül az égetett tészta vagy a fonott kalács? A Mindmegette Sütisuli címmel indított videósorozatában minden sütéssel kapcsolatos kérdésére választ kaphat. Farkasinszki Ildikó, süticoach, a Grill-ázs Sütisuli alapítója megmutatja a desszertkészítés csínját-bínját egészen az alapoktól. Most pedig következzen egy igazi nagyi-klasszikus, a békebeli lúdláb torta receptje.
A Mindmegette Sütisuli néven futó sorozata azért indult, hogy segítség lehessen a desszert-készítésben. Farkasinszki Ildikó, süticoach, a Grill-ázs Sütisuli alapítója könnyen és érthetően vezeti be az olvasókat a süteménykészítés rejtelmeibe.
Most olyan alaptechnikákat tanulhatnak meg, melyek segítségével magabiztosan állnak majd neki a desszertek elkészítésének.
Az első részben a tökéletes piskóta elkészítését ismerhették meg, majd a klasszikus, omlós linzertészta titkát árulta el Ildikó. Folytatódott tovább a suli, és a házi leveles tészta, az égetett tészta és a macaronkészítés került porondra. Később megtudtuk, hogy készül a kelt tészta, de Ildikó megmutatta a legfinomabb gesztenyés bejgli és a mézes krémes receptjét is.
Megtanulhattuk a szalagos fánk, az oroszkrémtorta, a tükörglazúros szív alakú mousse torta, a szivárványos palacsintatorta, a Rákóczi túrós, a marlenka, az aranygaluska, a puncstorta vagy az isler elkészítésének csínját-bínját, aztán a pozsonyi kifli, a méterekalács-torta és a túrós pite volt a terítéken, a nyár beköszöntével pedig jöttek a pirosgyümölcsös klasszikusok: az epres túrótorta és a málnás charlotte.
A mai részben egy igazi nagyi-klasszikus, a csupa-csokis, meggybefőttes lúdláb torta készül Ildikó kezei között - figyeljenek csak!
HOZZÁVALÓK:
A piskótához:
- 3 db tojás
- 7 dkg cukor
- 7 dkg liszt
- 1,5 ek kakaó
- 1 tk sütőpor
- 2 ek olaj
- A csokikrémhez:
- 37,5 dkg tejszín
- 30 dkg vaj
- 22,5 dkg étcsoki
- 1 ek kakaó
- 1 üveg magozott meggybefőtt
A csokimázhoz:
- 15 dkg étcsoki
- 1,5 ek étolaj
Az eredeti cikk ide kattintva érhető el.