Egy hosszú hétvége mindig fejtörést okoz ebéd szempontjából: egyrészt, hogy mit főzzünk, másrészt, hogyan ússzuk meg minél kevesebb macerával, és minél gyorsabban a konyhában töltött időt. A pünkösdi hétvégére készülve álljon itt egy A, B és egy C menü, ami időkímélő és programbarát – olvasható a Mindmegette cikkében.
Húsvétkor sonkát, kalácsot, karácsonykor töltött káposztát, bejglit eszünk, de mi legyen az ebéd pünkösdkor?
A hagyomány szerint bárány, birka, csirke, rántott hús és édes, kelt tésztából készült sütemények kellene, hogy az asztalra kerüljenek ilyenkor. Manapság azonban, különösen, ha szép az idő, a legtöbben inkább a szabadtéren töltik az időt, és a pihenést részesítik előnyben, a hatalmas lakomák elkészítése és bekebelezése helyett. Ennek fényében állította ösze a Mindmegette a két menüsort: ezekkel az ételekkel gyorsan elkészülünk, garantáltan mindenkinek ízlik és a kajakóma sem tesz keresztbe a délutáni programoknak!
A teljes cikket ITT olvashatja tovább.
Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)