Így készül a lecsó, mezőcsáti módra

Ezt a hagyományosan nyári ételt a szokottól kicsit eltérő módon is megfőzhetjük. A végeredmény boritékolható.

null

HOZZÁVALÓK

5 szelet füstölt szalonna, 4 db paprika vegyesen, 3 db tojás, 2 db paradicsom, 3 fej vöröshagyma, 1 dl félédes fehérbor, 1 evőkanál  sertészsír, izlés szerint őrölt fekete bors  és só.

ELKÉSZÍTÉS

A serpenyőben lassú tűzön megolvasztjuk a zsírt és a bevagdosott szalonnadarabokat. Beletesszük a karikára vágott hagymát és a darabokra vágott paprikát.
Lassú tűzön, fedő alatt, gyakori kevergetés mellett sütjük. Mikor az egész összeérett, rávágjuk a paradicsomot.
Még pároljuk, majd ráütjük a tojásokat, ráöntjük a bort, összekeverjük, sózzuk, borsozzuk.
Ekkor elzárjuk a gázt alatta, de még kavargatjuk egy keveset.
Fehér kenyérrel tálaljuk.

Az eredeti recept IDE kattintva érhető el.

Borítókép: Mezőcsáti lecsó (Forrás: Mindmegette/Mediaworks)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.