HOZZÁVALÓK
5 szelet füstölt szalonna, 4 db paprika vegyesen, 3 db tojás, 2 db paradicsom, 3 fej vöröshagyma, 1 dl félédes fehérbor, 1 evőkanál sertészsír, izlés szerint őrölt fekete bors és só.
ELKÉSZÍTÉS
A serpenyőben lassú tűzön megolvasztjuk a zsírt és a bevagdosott szalonnadarabokat. Beletesszük a karikára vágott hagymát és a darabokra vágott paprikát.
Lassú tűzön, fedő alatt, gyakori kevergetés mellett sütjük. Mikor az egész összeérett, rávágjuk a paradicsomot.
Még pároljuk, majd ráütjük a tojásokat, ráöntjük a bort, összekeverjük, sózzuk, borsozzuk.
Ekkor elzárjuk a gázt alatta, de még kavargatjuk egy keveset.
Fehér kenyérrel tálaljuk.
Az eredeti recept IDE kattintva érhető el.
Borítókép: Mezőcsáti lecsó (Forrás: Mindmegette/Mediaworks)