Kánikulában is frissítő piros bogyós gyümölcsleves

Íme, egy kiváló recept hőség idejére.

null

Mivel tombol a kánikula, a konyhában elsődleges feladattá válik, hogy hűsítő és könnyű ételek készüljenek, melyek nem terhelik meg a gyomrot és melyek mellett a tűzhelyet sem kell hosszú órákra bekapcsolni – olvasható a Mindmegette cikkében.

  1. A gyümölcsleves elkészítéséhez nagyobb hőálló fazékba felteszünk 2 liter vizet főni a cukorral, a szegfűszeggel, a fahéjjal és a vaníliás cukorral. 
  2. Amikor felforrt, hozzáadjuk az előzőleg kimagozott cseresznyét és a meggyet, majd kb. 10 perc elteltével visszavesszük a hőfokot.
  3. Egy tálkában pár merőkanál forró gyümölcslével kikeverjük a pudingport, és óvatosan belecsorgatjuk a forró levesbe. Folyamatos kevergetés mellett 1-2 percig főzzük.
  4. Amint elkészült a gyümölcsleves, fazekastul hideg vízfürdőbe állítjuk, és kihűtjük.
  5. Ha kihűlt, kézi habverővel hozzákeverjük a citromlével és a reszelt citromhéjjal elkevert joghurtot. Végül óvatosan, hogy ne törjön össze, beleforgatjuk a megmosott, lecsepegtetett málnát is.

Borítókép: Képernyőkép (Fotó: YouTube)

 


 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.