Mivel tombol a kánikula, a konyhában elsődleges feladattá válik, hogy hűsítő és könnyű ételek készüljenek, melyek nem terhelik meg a gyomrot és melyek mellett a tűzhelyet sem kell hosszú órákra bekapcsolni – olvasható a Mindmegette cikkében.
- A gyümölcsleves elkészítéséhez nagyobb hőálló fazékba felteszünk 2 liter vizet főni a cukorral, a szegfűszeggel, a fahéjjal és a vaníliás cukorral.
- Amikor felforrt, hozzáadjuk az előzőleg kimagozott cseresznyét és a meggyet, majd kb. 10 perc elteltével visszavesszük a hőfokot.
- Egy tálkában pár merőkanál forró gyümölcslével kikeverjük a pudingport, és óvatosan belecsorgatjuk a forró levesbe. Folyamatos kevergetés mellett 1-2 percig főzzük.
- Amint elkészült a gyümölcsleves, fazekastul hideg vízfürdőbe állítjuk, és kihűtjük.
- Ha kihűlt, kézi habverővel hozzákeverjük a citromlével és a reszelt citromhéjjal elkevert joghurtot. Végül óvatosan, hogy ne törjön össze, beleforgatjuk a megmosott, lecsepegtetett málnát is.
Borítókép: Képernyőkép (Fotó: YouTube)