A nyári kánikulában nincs is jobb egy sütés nélküli desszertnél! Ez a trifle szezonális bogyós gyümölccsel maga a csoda: mascarponéval, babapiskótával és áfonyazselével rétegezve igazi frissítő csemege – olvasható a Mindmegette cikkében.
Elkészítés
- A trifle elkészítéséhez a zselatinport egy kis tálkában áztassuk be a hideg vízbe, és várjuk meg, amíg megduzzad.
- Az áfonyalét melegítsük forrásig, tegyük bele a megduzzadt zselatint, és alaposan keverjük el. A zselét öntsük egy nagy tálba, és tegyük hűtőbe egy órára, amíg majdnem megszilárdul.
- A krémhez a mascarponét a cukorral, a vaníliakivonattal és 1 evőkanál narancslikőrrel kézi robotgéppel keverjük el alaposan. A tejszínt verjük kemény habbá, és óvatosan forgassuk a mascarponés krémhez.
- A még képlékeny zselé felét kanalazzuk egy szép üvegtál aljába. A darabokra tört babapiskóták felét forgassuk bele a maradék narancslikőrbe, és rakosgassuk ízlésesen a zselé tetejére. Tegyük rá a bogyós gyümölcsök és a szeletelt őszibarack felét, majd öntsük rá a mascarponés krém felét is.
- Egyengessük el, és kezdjük újra a rétegezést a zselével, a babapiskóta-darabokkal, a gyümölcsökkel és a mascarponés krémmel. A gyümölcsökből tegyünk félre néhányat a díszítéshez.
- Folpackkal fedjük le, és tegyük néhány órára a hűtőbe. Tálaláskor díszítsük a félretett gyümölcsökkel, mentalevelekkel.
Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.
Borítókép: Trifle (Fotó: YouTube/Mindmegette)