Viaszpapír
A viaszpapír és a sütőpapír nem ugyanaz. A sütőpapír (más néven pergamenpapír) szilikon bevonattal rendelkezik. Ez a bevonat nem ragadós és ellenáll a hőnek. A viaszpapír paraffin vagy szójabab bevonatú, amely nem hőálló.
A viaszpapír tehát nem használható a sütőben, mivel a viasz könnyen olvad, viszont élelmiszerek csomagolására vagy a polcok védelmére tökéletes. A sütőpapír minden gond nélkül mehet a sütőbe.
Papírtányér
Míg vannak, akik szerint a papírtányérok biztonságosan használhatók a sütőben, szerintünk jobb félni, mint megijedni, hiszen a papír könnyen meggyulladhat, ráadásul veszélyes vegyi anyagokat tartalmazhat. Ugyanez vonatkozik a papírtörlőkre is.
Edényfogó
Az edényfogókat úgy tervezték, hogy bizonyos hőmérsékletig hőállóak legyenek, de ez nem jelenti azt, hogy a forró sütőt is kibírják. Ha a meleg sütőből szeretnénk kivenni a tepsit, jó szolgálatot tesz, mindegy, hogy textilből vagy szilikonból készült-e. Arra figyeljünk, hogy a kesztyünket, edényfogónkat ne felejtsük a sütőben!
A teljes cikket ITT olvashatja tovább.
Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)