Mivel helyettesíthetjük a kaliforniai paprikát?

A kaliforniai paprikát nemcsak gyönyörű színe miatt kedveljük, ízvilága is különleges.

null

A piros kaliforniai paprika kedvelt összetevője salátáknak, tejszínes és mustáros szószoknak, de sokan ebből készítik a töltött paprikát is. A chili paprikák családjába tartozó zöldség sülve is finom. Frissességét sokáig megőrzi a hűtőszekrény zöldséges fiókjában tárolva. Ugyan íze jellegzetes, mégsem kell kétségbe esni, ha helyettesíteni kell – olvasható a Mindmegette cikkében.

Cukkini

A cukkini az egyik legjobb helyettesítője a kaliforniai paprikának. Íze és a kinézete is teljesen más, mégis nagyon jól illik szinte minden olyan ételhez, amelybe az eredeti recept kaliforniai paprikát ír. 

A cukkininek megvan az a képessége, hogy kihozza, erősíti más összetevők ízét, miközben édessé teszi az ételt. 

Azzal viszont számoljunk, hogy a végeredmény színe nem pirosas, hanem zöld lesz.

Brokkoli

A kaliforniai paprikát könnyű túlfőzni.

 Ha brokkolival helyettesítjük, ez a veszély nem fenyeget, ugyanis ez a zöldség sokkal jobban bírja a sütést és a főzést is. 

Ne lepődjünk meg: az étel picit keserűbb lesz, hiányozni fog a paprika édeskés íze.

A teljes cikk IDE kattintva olvasható.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.