A piros kaliforniai paprika kedvelt összetevője salátáknak, tejszínes és mustáros szószoknak, de sokan ebből készítik a töltött paprikát is. A chili paprikák családjába tartozó zöldség sülve is finom. Frissességét sokáig megőrzi a hűtőszekrény zöldséges fiókjában tárolva. Ugyan íze jellegzetes, mégsem kell kétségbe esni, ha helyettesíteni kell – olvasható a Mindmegette cikkében.
Cukkini
A cukkini az egyik legjobb helyettesítője a kaliforniai paprikának. Íze és a kinézete is teljesen más, mégis nagyon jól illik szinte minden olyan ételhez, amelybe az eredeti recept kaliforniai paprikát ír.
A cukkininek megvan az a képessége, hogy kihozza, erősíti más összetevők ízét, miközben édessé teszi az ételt.
Azzal viszont számoljunk, hogy a végeredmény színe nem pirosas, hanem zöld lesz.
Brokkoli
A kaliforniai paprikát könnyű túlfőzni.
Ha brokkolival helyettesítjük, ez a veszély nem fenyeget, ugyanis ez a zöldség sokkal jobban bírja a sütést és a főzést is.
Ne lepődjünk meg: az étel picit keserűbb lesz, hiányozni fog a paprika édeskés íze.
A teljes cikk IDE kattintva olvasható.
Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)