Egyszerű karalábéleves grízgaluskával

Könnyen elkészíthető és egészséges ebéd, amely felmelegít a hűvös napokon.

null

Elkészítés:

  1. A karalábéleveshez a répát és a karalábét közel azonos méretű kockákra aprítjuk. A vöröshagymát apróra vágjuk.
  2. Felhevített olajban, a felaprított hagymával folytonosan kevergetve, kb. 5 percig dinszteljük a répát és a karalébét. Meghintjük a liszttel, felengedjük kb. 1,3 liter vízzel. Sózzuk, borsozzuk, és egy kevés ételízesítővel, puhulásig, lassú tűzön főzzük.
  3. A grízgaluskához a tojást villával elhabarjuk, belekeverjük a búzadarát, sózzuk, borsozzuk (hasonló az állaga, mint a kikevert tejfölé), és kb. 5 perc pihentetés után, a forró levesbe, melegített kanállal közel egyforma galuskákat szaggatunk. Lassú forralással, kb. 10 perc alatt a zöldségekkel együtt készre főzzük.
  4. Az elkészült levest aprított petrezselyemmel meghintve tálaljuk.

 

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.
Borítókép: Karalábéleves  (Fotó: Mindmegette)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.