Elkészítés:
- A karalábéleveshez a répát és a karalábét közel azonos méretű kockákra aprítjuk. A vöröshagymát apróra vágjuk.
- Felhevített olajban, a felaprított hagymával folytonosan kevergetve, kb. 5 percig dinszteljük a répát és a karalébét. Meghintjük a liszttel, felengedjük kb. 1,3 liter vízzel. Sózzuk, borsozzuk, és egy kevés ételízesítővel, puhulásig, lassú tűzön főzzük.
- A grízgaluskához a tojást villával elhabarjuk, belekeverjük a búzadarát, sózzuk, borsozzuk (hasonló az állaga, mint a kikevert tejfölé), és kb. 5 perc pihentetés után, a forró levesbe, melegített kanállal közel egyforma galuskákat szaggatunk. Lassú forralással, kb. 10 perc alatt a zöldségekkel együtt készre főzzük.
- Az elkészült levest aprított petrezselyemmel meghintve tálaljuk.
Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.
Borítókép: Karalábéleves (Fotó: Mindmegette)