Emiatt tünt el a boltok polcairól ez a legendás finomság

Ha valaki úgy érzi, hogy egy percet sem bír ki tovább a pilóta-íz nékül, az jobban teszi, ha nem vár tovább, és a házi Pilóta keksz recept alapján maga készíti el.

null

Szinte teljesen eltűnt a boltokból a Pilóta keksz, a gyártó az ágazatot sújtó csomagoló- és alapanyaghiánnyal magyarázza a magyarok második legkedveltebb kekszének - valószínűleg tartós - készlethiányát.
A gyártó cég közlése szerint a várhatóan tartós készlethiányt a gyártókapacitásaikat érintő nehézségek, illetve az édesipari ágazatot is sújtó alapanyag és csomagolóanyaghiány okozza.

A cég ügyvezető igazgatója szerint a készlethiány kizárólag a Pilóta szendvicskekszet érinti, a Pilóta termékcsalád más termékeit nem.

Közlésük szerint mindent megtesznek azért, hogy a magyarok második legkedveltebb kekszterméke minél előbb, a keresletnek megfelelő mennyiségben elérhető legyen a fogyasztók számára.

Korábban egy másik klasszikus magyar édességgel, a Balaton szelettel esett meg ugyanez, bár ott az ok egészen konkrétan az ukrajnai háború volt: a nápolyit ugyanis Lembergben (Lviv) gyártották, amelynek működését a Nestlé biztonsági okokból egy időre leállította, majd később Lengyelországba szervezték át.

Ha valaki úgy érzi, hogy egy percet sem bír ki tovább a pilóta-íz nékül, az jobban teszi, ha nem vár tovább, és elkészíti maga - íme a házi Pilóta keksz receptje!

HOZZÁVALÓK:

A tésztához:

2 db tojás, 25 dkg margarin, 25 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 csomag sütőpor, 50 dkg finomliszt, tej, hogy a tészta összeálljon, 2 evőkanál kakaópor.

A krémhez:

20 dkg porcukor, 2 db tojás, 3 ek liszt, 1 evőkanál kakaópor, 3 dl tej, 10 dkg csokoládé, rumaroma, 15 dkg vaj (vagy margarin).

ELKÉSZÍTÉSE:

A tojást a margarinnal és a cukrokkal habosra keverjük, hozzáadjuk a sütőporos, átszitált lisztet, majd kevés tejjel összegyúrjuk. A tésztát két részre osztjuk, az egyik sárga marad, a másik felébe kakaót szórunk. 3 mm-re nyújtjuk, pogácsaformával kiszaggatjuk, kb. 4 cm átmérőjűre.

Kikent, kilisztezett, vagy sütőpapírral kibélelt tepsiben, 180 fokos előmelegített sütőben (egymástól kissé távol helyezve) 8-10 percig sütjük őket.

A krémhez valókat a vaj vagy margarin kivételével lassú tűzön sűrűre főzzük. A tűzről levéve a vajat belekeverjük, ha elolvadt és kocsonyásodni kezd, habosra keverjük.

Egy sárga és egy barna korongot összeragasztunk a krémmel.

Az eredeti cikk a recepttel együtt IDE kattintva érhető el.

Borítókép: mindmegette.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.