Fenséges gesztenyealagút

Kevés hozzávalóból elkészíthető ez a különleges és egyedi ünnepi desszert.

null

Elkészítés: 

  1. A gesztenyealagút elkészítéséhez egy szögletes sütőformát folpackkal kibéleljük. A csokoládé felét felkockázzuk, a másik felét mikróban vagy vízgőz felett megolvasztjuk.
  2. Tálba öntjük a darált kekszet, a gesztenyemasszát, a porcukrot, az aprított étcsokit, az olvasztott csokoládét és végül a tejet.
  3. Kézzel jól összedolgozzuk, majd az előkészített sütiformába töltjük és eligazgatjuk benne. Lefóliázzuk a tetejét, hogy ne száradjon ki és kb. 6 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
  4. Sütőpapírral lefedett tálcára borítjuk, majd bevonjuk az olvasztott csokoládéval. Ízlés szerint megszórjuk darált dióval.
  5. A süteményt a papírral együtt visszatesszük a hűtőszekrénybe, hogy a csokoládé is megdermedjen. Mielőtt felszeletelnénk, kivesszük, és hagyjuk kicsit kiengedni.

Az eredeti cikk Gesztenyealagút néven olvasható a Mindmegette oldalán.

Borítókép forrása: Mindmegette

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.