Kímélő konyhára van szükség a karácsonyi ételek után

Mi, magyarok, a baráti-családi összejöveteleken szeretünk enni és etetni, azonban a hagyományos magyaros ételek energiában is bővelkednek.

null

A testsúlyukra figyelő emberek nehéz helyzetben vannak, mert amellett, hogy nem akarják megsérteni vendéglátóikat, a csábítás is igen erős. Ha már megtörtént a „baj”, vagyis végigettük az ünnepeket, akkor kezdjük tényleg az új esztendőt étrendünk kontrolljával.

 

A felszedett kilóktól ne drasztikus sanyargatással próbáljunk megválni, hanem a könnyebben betartható mérsékelt odafigyeléssel, az egészségesebb táplálkozással.

A lényege: legyen benne sok zöldség és főzelék, párolva, roston sütve, salátának. Kevesebb (1 adag, nyersen kb. 10 dkg) hús, és még kevesebb zsiradék. Ügyeljünk a rejtett zsírokra, melyek a sajtokban, felvágottfélékben rejtőznek.

A desszertekről sem kell lemondani, fogyasszunk gyümölcsöket, gyümölcssalátákat, cukor nélkül készíthetünk pudingokat. Ha havonta csak egy-két kilogrammtól sikerül megszabadulnunk, májusig akkor is fogyhatunk négy-nyolc kilót.

 Íme, egy igazán könnyű és ínycsiklandó ajánlat:

 

Kapros-túrós galuskaleves

 

Hozzávalók: 

10dkg zsírszegény túró

10dkg liszt

2db tojás

2ek kapor

zsemlemorzsa

3db tyúkhúsleves-kocka

1.5liter húsleves

 

Elkészítés:

A túrót áttörjük, majd összekeverjük a liszttel, a tojással, a kaporral és kevés sóval. Ha szükséges, annyi zsemlemorzsát keverjünk még hozzá, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk. Készítsük el a levest a leveskockákból (vagy forraljuk fel a húslevest) és szaggassunk bele apró galuskákat.

 

Borítókép: Illusztráció (Pexels) 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.