Narancsos-marcipános Mikulás keksz

A narancs és a marcipán nagyszerű ízharmóniát eredményez, a díszítésben pedig segíthetnek a gyerekek is.

null

Elkészítés:

  1. A narancsos-marcipános kekszhez egy keverőtálba szórjuk a lisztet és összemorzsoljuk a hideg vajjal. Hozzáadjuk a cukrot, a tojássárgáját, a tejfölt, a narancshéjat és a narancslevet, a csipet sót, és gyors mozdulatokkal tésztát gyúrunk. Folpackba csomagoljuk és 30 percre hűtőszekrénybe tesszük.
  2. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tésztát lisztezett felületen 4-5 mm vastagságúra nyújtjuk és köröket szaggatunk belőle.  A kekszeket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 15-18 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni.
  3. Közben a piros marcipánt 2-3 mm vékonyra nyújtjuk (ez lesz a Mikulás ruhája). A kekszeket egyesével ráfektetjük a piros marcipánra, és késsel körbevágjuk. A kekszet vékonyan megkenjük a lekvárral, és erre rakjuk a körbevágott piros marcipánt.
  4. A fekete marcipánt szintén vékonyra nyújtjuk és csíkokat vágunk belőle, és rárakjuk a piros alapra (kb. a keksz kétharmadánál). Az övcsatot sárga marcipánból, a gombokat fehér színűből készítjük.

 

A teljes cikk Narancsos-marcipános Mikulás keksz címen olvasható a Mindmegette oldalán.
Borítókép: Illusztráció (Fotó: Mindmegette)
 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.