1. Ha egy klasszikus édes palacsintát készítenénk, akkor tegyünk a tésztába egy kevés olajat, vaníliás cukrot és pudingport. Így tuti, hogy még finomabb lesz, ráadásul a szakadás veszélye is minimálisra csökken.
2. Sokkal jobb lesz a palacsinta tésztája, ha a tejen kívül szódát vagy szénsavas ásványvizet is használunk hígításhoz fele-fele arányban. Így azon túl, hogy vékonyabb lesz, sütés közben nehezebben fog leragadni a tészta. Ha tejérzékenység áll fenn, akkor nyugodtan hagyjuk ki ezt a hozzávalót, nélküle is működni fog a recept.
3. A palacsinta tésztájának összeállításánál keverjünk a masszához 2-3 evőkanál olajat, majd a sütésnél is öntsünk egy minimálisat az első alá. A többi palacsinta sütésénél már az is elég, ha éppen csak megkenjük a sütőt. Így még tökéletesebb és kezelhetőbb lesz a tészta.
Fontos! Mielőtt nekilátunk kisütni a palacsintát, a kész tésztát legalább 30 percig pihentessük a hűtőben!
Az eredeti cikk a Mindmegette oldalán olvasható.
Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)