Az egyik tipp, amitől a daragaluska „remegősebb" lesz, ha a tésztájába teszünk egy kis sütőport. A másik tipp, ha igazán finom grízgaluskát szeretnénk készíteni, hogy az előző nap megfőzött húsleves tetején lévő zsírt használjuk zsiradéknak a galuskához. Így bele kerül a leves finom íze is, ráadásul a leves sem lesz zsíros.
Hozzávalók:
1 db tojás
só
3 ek olaj
6 ek búzadara
bors
szerecsendió
petrezselyem
2 db erőleveskocka
Elkészítése:
1. A grízgaluska elkészítéséhez a tojást és a sót villával felverjük.
2. Hozzáadjuk az olajat, a grízt és a fűszereket. Jól összekeverjük, és minimum fél órát a hűtőben pihentetjük.
3. Közben 1 liter vizet felforralunk, az erőleves kockákat feloldjuk benne - vagy, ha van a kész alaplevet -, és lassú tűzön felforraljuk. Ezt követően teáskanállal beleszaggatjuk a galuskákat.
4. A levesbetét akkor készült el, ha az összes galuska feljött a víz felszínére, és innen számítva még további 5 percig főztük.
5. A grízgaluskát tányérra szedjük, leves mellé kínáljuk.
Az eredeti cikket Napi praktika: így lesz tökéletes és remegős a daragaluska címen olvashatják a mindmegette.hu-n.
Borítókép: Illusztráció (Fotó: Shutterstock)