Ízletes levesbetét házilag

A vasárnapi családi ebédek elengedhetetlen része a húsleves, amibe sok háziasszony maga készíti a betétet. Ha azt szeretné, hogy a grízgaluskája tökéletes legyen, az alábbi trükkök segítségével garantáltan ízletes levesbetétet készíthet.

null

Az egyik tipp, amitől a daragaluska „remegősebb" lesz, ha a tésztájába teszünk egy kis sütőport. A másik tipp, ha igazán finom grízgaluskát szeretnénk készíteni, hogy az előző nap megfőzött húsleves tetején lévő zsírt használjuk zsiradéknak a galuskához. Így bele kerül a leves finom íze is, ráadásul a leves sem lesz zsíros.

 

Hozzávalók:

1 db tojás

3 ek olaj
6 ek búzadara
bors
szerecsendió
petrezselyem
2 db erőleveskocka

 

Elkészítése:

1. A grízgaluska elkészítéséhez a tojást és a sót villával felverjük.

2. Hozzáadjuk az olajat, a grízt és a fűszereket. Jól összekeverjük, és minimum fél órát a hűtőben pihentetjük.

3. Közben 1 liter vizet felforralunk, az erőleves kockákat feloldjuk benne - vagy, ha van a kész alaplevet -, és lassú tűzön felforraljuk. Ezt követően teáskanállal beleszaggatjuk a galuskákat.

4. A levesbetét akkor készült el, ha az összes galuska feljött a víz felszínére, és innen számítva még további 5 percig főztük.

5. A grízgaluskát tányérra szedjük, leves mellé kínáljuk. 

 

Az eredeti cikket Napi praktika: így lesz tökéletes és remegős a daragaluska címen olvashatják a mindmegette.hu-n.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Shutterstock)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.