A csodás aromájú, friss zöldfűszerek nemcsak színt és ízt adnak az ételnek, hanem nagyon egészségesek is. Számos létfontosságú vitamint tartalmaznak, amelyek segíthetnek a zsírégetésben és abban is, hogy a szervezet eredményesebben szabaduljon meg a méreganyagoktól.
Reggelire fogyasszunk 2 vékony szelet teljes kiőrlésű kenyeret light margarinnal és paradicsomszeletekkel, apróra vágott bazsalikommal megszórva vagy készítsünk zöldfűszeres rántottát!
Zöldfűszeres rántotta
Hozzávalók (2 személyre): 1/2 csokor újhagyma, 3 db tojás, 3 ek 1,5%-os tej, 3 ek apróra vágott zöldfűszer (pl. petrezselyem, snidling, bazsalikom), só, bors, 4 szelet korpás toastkenyér, 2 db paradicsom
Elkészítés: Az újhagymát karikázzuk fel. A tojást habarjuk el a tejjel, majd adjuk hozzá a zöldfűszereket, a hagymakarikákat, sózzuk, borsozzuk meg, majd villával habarjuk el. A tojásos keverékből teflonserpenyőben süssünk ízlés szerint rántottát vagy omlettet. Korpás toastkenyérrel és friss paradicsommal tálaljuk.
Pestós tészta zöldborsóval
Hozzávalók (4 személyre): 40 dkg zöldborsó (mirelit is jó), só, 30 dkg durum száraztészta, 10 dkg kemény sajt, 2 ek olívaolaj, bors, 1 csokor petrezselyemzöld
Elkészítés: A zöldborsót sós vízben 6-8 perc alatt pároljuk meg, majd szűrjük le. A tésztát a csomagoláson található leírás szerint főzzük ki, majd szintén szűrjük le. A sajtot reszeljük finomra.
Az olívaolajat teflonserpenyőben hevítsük fel, pirítsuk át rajta a zöldborsót, azután adjuk hozzá a tésztát, a sajtot, végül szórjuk meg a megmosott, apróra vágott petrezselyemzölddel.
A teljes cikk Fogyj zöldfűszerekkel! Íme 4 szuper recept a diétádhoz címmel olvasható a Mindmegette oldalán.
Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)