Hozzávalók:
80 dkg burgonya
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
4 ek olívaolaj
30 dkg darált hús
só
1 csokor bazsalikom
4 dl tejföl
2 db tojás
4 db paradicsom
15 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
A burgonyát félpuhára főzzük, meghámozzuk és felkarikázzuk. A finomra vágott kétféle hagymát üvegesre sütjük a felforrósított olívaolajon. Hozzáadjuk a darált húst, és fehéredésig sütjük. Megsózzuk és megborsozzuk, majd hozzáadjuk a fél adag felcsíkozott bazsalikomot. A tejfölt összekeverjük a tojásokkal, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
A paradicsomokat felkarikázzuk és megsózzuk. Egy réteg burgonyát kivajazott és zsemlemorzsával meghintett tűzálló tálba rendezünk. Kevés darált húst simítunk rá, majd elrendezzük rajta a lecsepegtetett paradicsomkarikákat. Megszórjuk egy kevés bazsalikomlevéllel, majd meglocsoljuk a tojásos tejföl egy részével.
Addig folytatjuk a rétegezést, amíg az összes hozzávaló el nem fogy. Megszórjuk reszelt sajttal, és 180 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük. Kivesszük, néhány percig pihentetjük, majd tálaljuk.
Az eredeti cikk a mindmegette.hu oldalon olvasható.
Borítókép: Illusztráció (Fotó: mindmegette.hu)