Rakott krumpli talján módra

Sokan szeretik a rakott krumplit és az olaszos ízeket is. Nincs tehát annál jobb, amikor mindez egy finomságban egyesül. Következzen az olaszos rakott krumpli receptje.

null

Hozzávalók:

80 dkg burgonya

1 fej hagyma

2 gerezd fokhagyma

4 ek olívaolaj

30 dkg darált hús

1 csokor bazsalikom

4 dl tejföl

2 db tojás

4 db paradicsom

15 dkg reszelt sajt

 

Elkészítés:

A burgonyát félpuhára főzzük, meghámozzuk és felkarikázzuk. A finomra vágott kétféle hagymát üvegesre sütjük a felforrósított olívaolajon. Hozzáadjuk a darált húst, és fehéredésig sütjük. Megsózzuk és megborsozzuk, majd hozzáadjuk a fél adag felcsíkozott bazsalikomot. A tejfölt összekeverjük a tojásokkal, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
A paradicsomokat felkarikázzuk és megsózzuk. Egy réteg burgonyát kivajazott és zsemlemorzsával meghintett tűzálló tálba rendezünk. Kevés darált húst simítunk rá, majd elrendezzük rajta a lecsepegtetett paradicsomkarikákat. Megszórjuk egy kevés bazsalikomlevéllel, majd meglocsoljuk a tojásos tejföl egy részével.

Addig folytatjuk a rétegezést, amíg az összes hozzávaló el nem fogy. Megszórjuk reszelt sajttal, és 180 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük. Kivesszük, néhány percig pihentetjük, majd tálaljuk.

 

Az eredeti cikk a mindmegette.hu oldalon olvasható.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: mindmegette.hu)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.