Elkészítés:
- A káposzta torzsáját kivágjuk, leforrázzuk. Ezután előkészítjük a tölteléket. A sertéscombot a füstölt hússal, a füstölt szalonnával, a fokhagymával és az erős paprikával együtt ledaráljuk, hozzáadjuk a megmosott rizst, aztán elkeverjük.
- A hagymát kockára vágjuk, a zsíron megpirítjuk. Ha ezzel elkészültünk, lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a pirospaprikát, majd így öntjük a húsos töltelékez. Ezután beletesszük a tojást is, sózzuk, borsozzuk, aztán elkeverjük. Azzal számoljunk, hogy egy kicsit erősebben kell fűszerezni, mert a rizs sok ízt magába szív, miközben fő.
- A káposztát leveleire szedjük, a vastag erét kivágjuk. Ezután megtöltjük a töltelékkel, feltekerjük, a két végét benyomkodjuk. Egy nagyobb fazék aljára hordós káposztát teszünk, erre pakoljuk szépen sorban, nem túl szorosan a töltött káposztákat. Amikor egy sor megvan, ismét szálas savanyú káposzta jön, majd az újabb töltelékek. Tetejére szálas káposzta kerül.
- Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, teszünk bele még sót, aztán feltesszük főni. Nagyjából másfél óráig kell főnie. Közben kevés vizet öntünk hozzá ha szükséges, mert a rizs sokat beszívhat.
- Tálaláskor szálas káposztát teszünk mellé és bőségesen meglocsoljuk tejföllel.
A teljes receptet ITT érheti el.
Borítókép: Mindmegette