Krumplihéjcsipsz elkészítése:
- Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral.
- A krumplihéjat terítsük szét a tepsiben úgy, hogy a darabok ne fedjék egymást.
- Locsoljuk meg olívaolajjal, forgassuk össze. Sózzuk meg nagyszemű sóval - az ínyencek meghinthetik rozmaringlevéllel vagy bármilyen fűszersóval - és tegyük a 180-200 fokra előmelegített, forró sütőbe.
- Süssük tíz percig, majd vegyük ki a sütőből forgassuk át az alakuló csipszet, majd tegyük vissza a sütőbe újabb 10-15 percre. Ízlés szerinti mártogatóssal, ketchuppal tálaljuk.
Az eredeti cikk Soha többet ne dobd ki a krumpli héját - őrület, mit készíthetsz belőle! címen olvasható a Mindmegette oldalán.
Borítókép: illusztráció (Fotó: Pexels)