időjárás 20°C Félix 2023. június 9.
logo

Villámgyors zserbógolyó + videó

MAGYAR NEMZET
Forrás: Mindmegette
2023.03.25. 14:57
borítókép

Ha nincs időnk zserbót készíteni, de nagyon vágyunk rá, akkor ez a recept egy tökéletes alternatíva.

Elkészítés:

  1. Keverőtálba rakjuk a kekszmorzsát, a darált diót, a porcukrot, az aszalt barackot, a baracklekvárt és a rumot. Egy villa segítségével jó alaposan összekeverjük, összedolgozzuk. Ha elkészült, kézzel nagyjából 2-3 centis golyókat formázunk belőle, aztán egy tálra rakjuk őket, amíg a csokimázat elkészítjük.
  2. Egy lábosban vizet melegítünk. A lábas tetejére egy keverőtálat teszünk, ügyelve arra, hogy a tál ne érjen a vízbe. A étcsokoládét összetörjük, és a tálba helyezzük, kevergetve felolvasztjuk.
  3. Ha felolvadt, hozzáadjuk az olajat, és jó alaposan elkeverjük, majd levesszük a tűzről. Az elkészült csokibevonót egy pohárba töltjük, majd következhet a bevonás.
  4. A golyókat hurkapálcikákra szúrunk, ügyelve arra, hogy ne szúrjuk át, majd kicsit döntve, nem függőlegesen a csokiba mártjuk. Hagyjuk lecsepegni a felesleget, majd egy tálra sorakoztatjuk őket.
  5. Miután elkészültünk a golyókkal, díszíthetjük a maradék dióval vagy aszalt barackkal, de kandírozott narancshéj is jól illik hozzá.
  6. Végül hűtőbe tesszük pár óra, amíg a csoki megdermed. Ha nincs időnk zserbót készíteni, de nagyon vágyunk rá, akkor ez a recept egy remek alternatíva.

Az eredeti cikk Zsebógolyó címen olvasható a Mindmegette oldalán.
Borítókép forrása: Mindmegette