Zöldségleves házi májgombóccal

A házias ízek kedvelőinek ajánljuk ezt a receptet.

null

ELKÉSZÍTÉS

  1. A zöldségeket megtisztítjuk és tetszés szerint felvágjuk karikákra vagy kisebb kockákra. (Fagyasztott leveszöldséget is használhatunk.)
  2. Egy lábasban felhevítjük az olajat, hozzáadjuk a zöldségeket, és egy kicsit megpirítjuk rajta, majd felöntjük az alaplével. Ha szükséges, sózzuk, borsozzuk még a levest, és közepes lángon addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak.
  3. A májat egy éles késsel minél kisebb darabokra vágjuk, összevághatjuk aprítógéppel is, majd összedolgozzuk a tojással, zsemlemorzsával és ízlés szerint sóval, borssal és friss petrezselyemmel. A masszából gombócokat formázunk.
  4. Egy lábasban vizet forralunk, majd miután felforrt, visszavesszük a lángot, beletesszük a gombócokat, és 5-10 perc alatt készre főzzük. 

Az eredeti cikket és a pontos hozzávalókat a Mindmegette oldalán találja meg.

Borítókép: Zöldségleves házi májgombóccal (Fotó: Mindmegete.hu)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.