Pillanatok alatt elkészül, ráadásul nem egy ördöglakat az elkészítése. Ám ha tényleg biztosra szeretnénk menni, akkor kövessük figyelemmel a Mindmegette legfrissebb receptvideóját, hogy tuti hibátlan legyen ez a köret is.
Petrezselymes krumplit öreg burgonyából is készíthetünk, bár az nem lesz annyira jó, mintha újburgonyát használnánk. Szezonja van, szóval dobjuk össze ezt a receptet, hiszen húsok mellé most ettől jobb köretet keresve sem találni.
ELKÉSZÍTÉS:
- A burgonyát meghámozzuk, vagy ha rajta hagyjuk a héját, akkor alaposan lesúroljuk. A petrezselymet apróra vágjuk.
- Egy lábasba hideg vizet öntünk, hozzáadjuk a burgonyát, alaposan sózzuk, majd forrástól számítva nagyjából 15 percig főzzük, amíg a burgonya meg nem puhul. Azután leszűrjük és félretesszük. Egy serpenyőben közepes lángon hevíteni kezdjük a vajat, ha felhabosodott, hozzáadjuk a burgonyát, sózzuk, és végül megszórjuk a petrezselyemmel. Alaposan összeforgatjuk, és már tálalhatjuk is.
- Készíthetjük úgy is, hogy a vajon hosszabb ideig pirítjuk a burgonyát, ebben az esetben kevés olajat vagy más zsiradékot is adunk a burgonyához, és addig pirítjuk, amíg szép színt kap, ezután forgatjuk össze a petrezselyemmel.
Az eredeti cikket Csodás köret, amit nem lehet megunni: ez a petrezselymes újburgonya titka címmel olvashatják a Mindmegette.hu-n.
Borítókép: illusztráció. (Forrás: Mindmegette.hu)