ELKÉSZÍTÉS
- A rizst 1 bögre vízzel és 1 bögre tejjel feltesszük főni. Hozzáadunk 2 evőkanál cukrot, kevés fahéjat és a vaníliarúd kikapart magjait. Időközben kavargatjuk, és folyamatosan öntjük fel a maradék tejjel (a rizs gyorsan szívja magába a folyadékot).
- Amikor a rizs megpuhult, hozzákeverjük a kevés cukorral elkevert tojássárgáját. Összerottyantjuk, majd elzárjuk, és hozzákeverjük a habosra vert tojásfehérjét. (A még kisséfolyós rizshez adjuk a tojásokat, mert ez sűríti majd be a tejberizst.) Hidegen vagy melegen egyaránt kitűnő. Lekvárral kínáljuk.
Az eredeti cikket és a pontos hozzávalókat a Mindmegette oldalán találja meg.
Borítókép: Vaníliás tejberizs (Fotó: Mindmegete.hu)