Különféle frissensültek mellé vagy hidegtálakra köretnek is kiváló választás a klasszikus majonézes kukoricasaláta. Arra érdemes odafigyelni, hogy hidegen tálalva az igazi éppen úgy, mint ahogyan a krumplisaláta vagy a franciasaláta. Ettől egyszerűbb és gyorsabb köretnek, vagy salátának valót ma már biztosan nem találsz – írja a Mindmegette.
- Egy mélyebb tálban alaposan elkeverjük a majonézt, a tejfölt, a mustárt, majd a porcukrot és a citromlét is hozzáadjuk.
- Miután jól elvegyítettük a hozzávalókat, hozzáadjuk a kukoricát is. Határozott mozdulatokkal átforgatjuk az egészet, hogy a kukoricát mindenhol érje a mártás.
- Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, újra átkeverjük a kukoricasalátánkat, végül pedig a hűtőbe tesszük legalább egy órára a tálalás előtt.