Egy különleges specialitás: zöldbableves, kapros-túrós galuskával

Egy kiadós leves, amit egyáltalán nem nehéz elkészíteni.

zöldbableveskaporszalonna2023. 06. 30. 20:47
null

A Mindmegette.hu receptje egy kis furfangot visz a megszokott ízvilágunkba.

  1. A sárgarépát, a zöldséggyökeret felkarikázzuk, a babot apró darabokra vágjuk.
  2. A zöldségeket vajon kissé megpirítjuk, majd vízzel felengedjük, sózzuk. Lassú tűzön félpuhára főzzük.
  3. Amíg fő a leves, elkészítjük a galuskát. A szalonnát kockákra vágjuk, kisütjük, a zsírjából kiszedjük.
  4. Az áttört túrót búzadarával, tojással és a pörccel összekeverjük, a finomra vágott kapor felével, csipet sóval fűszerezzük. 15 percig állni hagyjuk.
  5. A forrásban lévő levesbe szaggatjuk. Ha feljönnek a tetejére, megfőtt a galuska.
  6. Ekkor a lisztet a tejszínnel simára keverjük, és a levest besűrítjük. Cukorral, ecettel és a maradék apróra vágott kaporral ízesítjük. (Borítókép: illusztráció. Forrás: Mindmegette)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.