A Mindmegette.hu receptje egy kis furfangot visz a megszokott ízvilágunkba.
- A sárgarépát, a zöldséggyökeret felkarikázzuk, a babot apró darabokra vágjuk.
- A zöldségeket vajon kissé megpirítjuk, majd vízzel felengedjük, sózzuk. Lassú tűzön félpuhára főzzük.
- Amíg fő a leves, elkészítjük a galuskát. A szalonnát kockákra vágjuk, kisütjük, a zsírjából kiszedjük.
- Az áttört túrót búzadarával, tojással és a pörccel összekeverjük, a finomra vágott kapor felével, csipet sóval fűszerezzük. 15 percig állni hagyjuk.
- A forrásban lévő levesbe szaggatjuk. Ha feljönnek a tetejére, megfőtt a galuska.
- Ekkor a lisztet a tejszínnel simára keverjük, és a levest besűrítjük. Cukorral, ecettel és a maradék apróra vágott kaporral ízesítjük. (Borítókép: illusztráció. Forrás: Mindmegette)