ELKÉSZÍTÉS
- A klasszikus rizsfelfújt elkészítéséhez rizst szűrőbe téve átöblítjük, majd egy lábasba teszzük a tejjel, az 1 dl vízzel, a sóval és a felhasított vaníliarúd kikapart magjaival együtt. Óvatosan, állandó kevergetés mellett teljesen puhára főzzük a rizst – akkor jó, ha tejberizsállagú.
- Hozzákeverünk 7 dkg barna cukrot, a felkockázott vajat, a megmosott citrom finomra reszelt héját és a kifacsart levét. Hagyjuk kihűlni.
- A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat a kihűlt tejberizsbe keverjük, a fehérjéket kemény habbá verjük a maradék barna cukorral, majd óvatosan a rizses keverékhez forgatjuk.
- A masszát kivajazott, morzsával meghintett kisebb tepsibe simítjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy elkészült-e, végül meghintjük porcukorral. Lekvárral vagy gyümölccsel kínálhatjuk.
Az eredeti cikket és a pontos hozzávalókat a Mindmegette oldalán találja meg.
Borítókép: Klasszikus rizsfelfújt (Fotó: Mindmegete.hu)